Jegyvásárlás

Program


Martin Sturm orgonakoncertje / LISZT ÜNNEP 2021

Martin Sturm orgonakoncertje / LISZT ÜNNEP 2021

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. október 10. vasárnap, 20:00

Liszt: Weinen, Klagen, Sorgen, Zagen – variációk egy Bach-témára

Improvizáció – Albumblatt (Albumlap)

Liszt: Am Grabe Richard Wagners (Richard Wagner sírjánál) – átirat orgonára

Improvizáció – Metamorphosis

Liszt: Krisztus – Tu es Petrus – átirat orgonára

Improvizáció – Szimfonikus vázlatok Dante Isteni színjátékára

 

Liszt Ferenc alkotásai között igen jelentős helyet foglalnak el orgonaművei. Érdekes ugyanakkor, hogy az orgonaművek és -átiratok legnagyobb részét élete utolsó két évtizedében írja, illetve szinte haláláig foglalkozik velük. Nemcsak önálló orgonaműveket szerez, hanem több, eredetileg más hangszerre vagy együttesre írott kompozíciójához is az orgona hangzásvilágát tartja megfelelőbbnek.

A német orgonaművész és zeneszerző, Martin Sturm több nemzetközi versenyen szerepelt sikerrel. Orgonatanulmányai mellett egyházzenei stúdiumokat is végzett. 2019 óta a weimari Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola orgona- és improvizációprofesszora, a megelőző években a würzburgi és a lipcsei egyetemen tanított, illetve mesterkurzusokat és előadásokat tartott. Szaktanácsadóként közreműködik új orgonák építésénél és régi hangszerek restaurálásánál.

Ajánlatunk


Pintér Béla és Társulata: A Sehova Kapuja

Ahogy egy kritikusa írta: „Akinek nehéz a szíve, vagy csak melegségre vágyik, nézze meg ezt a darabot. Aki a nagy generáció tagja és képtelen megérteni az unokáját, vagy az ipszilon generációé, és kiborítják a nagyszülei, nézze meg ezt a darabot. Aki egyszerűen szereti a színházat, nézze meg ezt a darabot.”

A tengerparti szálló valójában családi villa, aminek tulajdonosával meghitt viszonyba keveredik. Egy szép napon a rendező felesége elhatározza, hogy meglátogatja férjét ebben a sokat dicsért panzióban. Rögtönözni kell! Villámgyorsan „létrehoznak” egy szállodát..

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!