Jegyvásárlás

Program


MÁTYÁS MADARA

MÁTYÁS MADARA

Mátyás király álruhában járja az országot, mikor török katonák törnek rá és megsebesítik. Egy kis erdei lány segít neki: vigyáz rá, ápolja és elrejti az őt égen-földön kereső török janicsárok elől. Mátyás király rájön, hogy hatalma az erdő közepén semmit sem ér, és hogy mennyivel erősebb lehet nála, a nagy királynál egy kis lány...  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. május 26. vasárnap, 10:00

GYŐRI PÉTER / MÁTYÁS MADARA
vidám zenés mese
A Turay Ida Színház előadása


Mátyás király álruhában járja az országot, mikor török katonák törnek rá és megsebesítik. Egy kis erdei lány segít neki: vigyáz rá, ápolja és elrejti az őt égen-földön kereső török janicsárok elől. Mátyás király rájön, hogy hatalma az erdő közepén semmit sem ér, és hogy mennyivel erősebb lehet nála, a nagy királynál egy kis lány. Mennyi mindent tanulhat tőle: jóságot, könyörületet, önzetlenséget. Sok veszély és vidámság után a történet végére igazi nagy királlyá válik.

Szereposztás:

Mátyás király: VALÁZSIK PÉTER
Szajkó: LOVAS EMÍLIA
Mária, Ayse: KEREKI ANNA
Katalin, Fatma: MAGYAR BERNADETT
Asszony, Azra: SZÁNTÓ SZANDRA
Gyomorzsák: MERK LÁSZLÓ
Ahmak Mehmek: CSERVENÁK VILMOS
Kartalgüz Muzdul: FALUSI BALÁZS ÁRON
Rozgonyi: BARSI MÁRTON
Szerzetes: TÓTH ALEX

Koreográfus:BORBÉLY KRISZTINA
Rendező:GYŐRI PÉTER

Ajánlatunk


Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg és Lámpás – az igazi hősök, akiket kihagytak a mesékből. Itt szeretnének találkozni a Révésszel, aki elviszi őket egy távoli csillagra, az „örökre szépek” bolygójára, ahol végre otthonra lelhetnek..

„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad – alul semmi!”

Ajánló


A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!