Jegyvásárlás

Program


MÁV Erdélyi/4. ZA 2016.

MÁV Erdélyi/4. ZA 2016.

Pusker Júlia (hegedű); Imai Nobuko (brácsa)
MÁV Szimfonikus Zenekar
Vezényel: Csaba Péter

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. március 10. péntek, 19:00

Beethoven: Házavatás – nyitány, op. 124

Mozart: Esz-dúr sinfonia concertante, K. 364

Bartók: Brácsaverseny, BB 128

Kodály: Háry János – szvit

A brácsa nem tartozik a legnépszerűbb szólóhangszerek közé. Mégis vannak olyan művészek, akik erre a hangszerre tették fel életüket, és méltán váltak világhírűvé. Ilyen művész Imai Nobuko, aki Tokióban született, a Julliard Akadémián, illetve a Yale Egyetem Zenei Fakultásán tanult, ma pedig az Amsterdami és a Genfi Zeneakadémia tanára. Számtalan lemezfelvétel bizonyítja nagyságát, eddigi kamarapartnerei között a világ legnagyobb művészeit találjuk. Bartók ritkán hallható Brácsaversenyéből csak vázlatok készültek el, a zeneszerző halála után – iránti való mély alázattal – tanítványa és barátja, Serly Tibor rekonstruálta ezeket a töredékeket. Bár a mű eredetisége vitatható, mégiscsak Bartók szól belőle hozzánk. Mozart hegedű-brácsa „kettősversenyében” Imai Nobuko egy nagyon fiatal, de máris komoly sikerekkel büszkélkedő magyar hegedűművésszel lép színpadra. Kettejüket Csaba Péter művészeti vezető hozta össze; az ő ízlését bizonyítja az is, hogy a műsorban két távoli zenetörténeti kor, a bécsi klasszikusok illetve a 20. század két legnagyobb magyar zeneszerzőjének művei szólalnak meg egymás vonzásában.

Rendező:

MÁV Szimfonikus Zenekar

Ajánlatunk


Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Ajánló


A 2023|2024-es évad egy magyarországi bemutatóval indul, Tena Štivičić kortárs horvát drámaírónő 3tél című díjnyertes darabjával Alföldi Róbert rendezésében.

félig mese félig musical 9-99 éves korig, két részben

Vajon ártatlan vagy bűnös Leonard Vole, a jóképű fiatalember, akit egy idős hölgy meggyilkolásával vádolnak?

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!