Jegyvásárlás

Program


MÁV Lukács/5. Zeneakadémia_régi

MÁV Lukács/5. Zeneakadémia_régi

Műsor
Mozart: A-dúr zongoraverseny K.414
Mozart: A-dúr zongoraverseny K.488
Schubert: IX. (Nagy C-dúr) szimfónia

Közreműködik: Ránki Dezső (zongora)
Vezényel: Csaba Péter

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. május 9. csütörtök, 19:00

Mint minden magyar zenekar életében, nálunk is ünnep az a hangverseny, amelynek szólistája Ránki Dezső. Nehéz megfogalmazni, mitől más, mitől értékesebb az ő produkciója, mint sok más, ugyancsak kitűnő zongoraművészé. Idézhetnénk számtalan kritikából, a lényeg akkor is rejtély marad. Nincs más magyarázat, mint személyiségének kisugárzása, a művel és a szerzővel szembeni feltétlen alázat és a hallgatókkal szembeni tisztelet. A Zeneakadémia legendás zongorista osztályában végzett Kocsis Zoltán, Jandó Jenő, Schiff András társaságában, Kadosa Pál növendékeként. Karrierjét az 1969-es zwickau-i Nemzetközi Schumann Zongoraverseny első díja alapozta meg, egy sor világhírű karmesterrel játszott együtt, kétszeres Kossuth-díjas. Hangversenyünkön két Mozart-zongoraversenyt játszik. A műveket nyilván jól ismerjük, az ő előadásában mégis olyan lesz, mintha most hallanánk először. Szünet után Schubert „isteni hosszúságú”, nagy C-dúr szimfóniája csendül fel. A rövid életű, igazi sikert életében soha át nem élő nagy zeneszerző életében nem hallotta a művet, halála után elfeledkeztek róla, csak évtizedekkel később „fedezte fel” Mendelssohn, és mutatta be Lipcsében a Gewandhaus Zenekarral. Azóta a szimfonikus irodalom legértékesebb alkotásai között tartjuk számon.

Ajánlatunk


Nagy siker Európában: Norvégiától Olaszországig, Portugáliától Bulgáriáig, a nagy szimfonikus zenekar, a Lords of the Sound végre Magyarországra érkezik a Hans Zimmer zenéje című nagyszabású műsorával. A Dűne, A Karib-tenger kalózai, Pókember 2, Sherlock Holmes, Madagaszkár, Csillagok között, A Da Vinci-kód, Pearl Harbor, Gladiátor, Mission Impossible, és a legendás Hans Zimmer sok más műve a híres Lords of The Sound szimfonikus zenekar előadásában!

Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány tízezer év történéseiről és tapasztalatairól, válaszol az időközben felmerült kérdésekre és bemutatja a projekt fejlesztésének további lépcsőit.

A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Ajánló


A száz évvel ezelőtt játszódó történet egy ukrajnai, zsidók és oroszok lakta faluban játszódik. Tevje, a tejesember és felesége, Golde…

Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey,…

Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!