Jegyvásárlás

Program


MÁV Szimfonikus Zenekar

MÁV Szimfonikus Zenekar

Bizet: 1. (C-dúr) szimfónia
SZÜNET
Schubert: 6. (C-dúr) szimfónia, D. 589

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: március 2. szombat, 19:00

MÁV Szimfonikus Zenekar

MŰSORVÁLTOZÁS:
Bizet: 1. (C-dúr) szimfónia
SZÜNET
Schubert: 6. (C-dúr) szimfónia, D. 589

MÁV Szimfonikus Zenekar
Vezényel: Kesselyák Gergely

A hangverseny első felében Franz Schubert húszévesen írt 6. szimfóniája hangzik el. A szerző életében ugyan elhangzott a darab egy házi koncerten, de az 1828. decemberében tartott első nyilvános előadást Schubert már nem élhette meg. Luigi Cherubini (1760–1842) Firenzében született, mégis többnyire a francia zene történetében találkozunk a nevével. Húszévesen ugyan még csak első operáján volt túl, életműve később, párizsi éveiben már jóval több színpadi és egyházi művel gazdagodott. A francia fővárosban előbb egy olasz operákat bemutató színház zenei vezetője lett, majd 1822-től haláláig a párizsi Conservatoire igazgatója volt. Két requiemje közül az első, c-moll hangneműt 1816-ban, a másodikat húsz évvel később komponálta. Az előbbiben rendhagyó módon nem alkalmazott szólistákat, a ma este megszólaló műben pedig kizárólag férfikart társított a zenekarhoz, ami – a zene puritán egyszerűségével együtt – a középkori szerzetesek kórusát juttathatja a hallgató eszébe.

RENDEZŐ:
MÁV Szimfonikus Zenekar

Ajánlatunk


A Szent István Bazilika műemlék Angster-orgonája kizárólag a pénteki esti orgonakoncerteken szólal meg. A változatos program gazdag zenei éléményeket kínál, a hangversenyek előadói Liszt-díjas, Érdemes Művész és Junior Príma-díjas orgonaművészek, illetve elismert operaénekesek és hangszeres művészek, akiknek a közreműködése garantálja az előadások magas színvonalát.

Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett Dömdödöm kedves versmondásán, vagy Bruckner Szigfrid hencegő oroszlán nagyzolásain.

zenés játék két részben

Ajánló


Bereczki Zoltán egyszemélyes darabbal jelentkezik a Játékszínben. Amerikai mintára, a nézővel közvetlen párbeszédet folytató, rögtönzésekkel tűzdelt előadást hoz: Dolgok, amikért…

„Háromfogásos gourmet menü” – jellemezte a Bachtrack kritikusa Paavo Järvi koncertjét, amelyen Sibelius, Tüür és Beethoven egy-egy darabját tűzte műsorra.…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!