Jegyvásárlás

Program


MÁV Unokák/2.

MÁV Unokák/2.

Műsor
Prokofjev: Hamupipőke – balett (részletek)
Vezényel: Dénes-Worowski Marcell
Műsorvezető: Seidl Dénes Mihály

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. december 12. szombat, 11:30

Unokák és nagyszülők hangversenyei 2.
Nemzeti Múzeum Díszterme
2020. december 12. szombat 10:00 és 11:30

Mesék zenében

Prokofjev: Hamupipőke – balett (részletek)
Vezényel: Dénes-Worowski Marcell
Műsorvezető: Seidl Dénes Mihály

Az elmúlt években több alkalommal is hallgattunk olyan zenét, amelyet szerzője balett-előadás céljára írt.
Az ilyen zenéket jó hallgatni, mert feszes, eleven ritmusuk van (hiszen így lehet rá jól táncolni), élvezettel hallgathatjuk a zenekar sok hangszínét (bizony, ilyen is van, pedig a szín látható dolog, mégis azt mondjuk, hogy az egyes hangszerek hangját azért tudjuk megkülönböztetni egymástól, mert más és más a hangszínük). Itt, a hangversenyteremben nem látjuk a táncot, de ebben segít a zene, mert annyi mindent képes kifejezni. Meg tudja mutatni a helyszínt, hogy az például egy palota, vagy egy kis kunyhó, vagy éppen egy erdei tisztás. Meg tudja mutatni a szereplők érzelmeit, hogy örülnek, szomorúak, félnek, vagy haragosak. Műsorvezetőnk elmeséli majd, hogy az egyes pillanatokban mi történik a mesében és azután meghallgatjuk, hogyan mondja el Szergej Prokofjev, a zeneszerző mindezt zenei hangokkal.

Mai mesénk a jól ismert, filmen, televízióban is gyakran látható történet Hamupipőkéről. Ezt a mesét földrészünk szinte minden országában ismerik, legismertebb az a változata, amelyet Charles Perrault francia író írt meg. A gyönyörű árvalánykáról szól, akit kegyetlen mostohaanyja bánt és dolgoztat, ő azonban végül mégis megtalálja boldogságát. Hangversenyünkön elmondjuk a mesét és részletről részletre eljátsszuk a táncjáték zenéjét.

Ajánlatunk


Móricz Zsigmond története nagyon is időtálló témát jár körül: hogyan irányítják a nők a férfiakat a háttérből? A darab végére kiderül, az asszonyok furfangja nem csak napjainkban, a régi időkben sem ismert határokat.

Több mint két évtizede, alapítóként köszönt be egy nagy hellóval - 2024-ben pedig egy hangos goodbye-jal búcsúzik a Szent Efrémtől Bubnó Márk. Az együttes maghatározó hangja és arca, a minden nyelven (is) hibátlanul éneklő hangfenomén, a mellékállásban faápoló és ironman „Marcika” ezen az estén áll utoljára színpadra Magyarország legnépszerűbb vokális együttesével.

Az egyszerre szívszorító és mulatságos tragikomédiában két, egymástól távol élő nővér, az egykor szépségükről elhíresült Szkalla-lányok sokszínű, sokféle dinamikájú küzdelmét látjuk az idő múlásával, a méltósággal viselt öregedésért, a külvilág figyelméért, az emberi kapcsolatok megtartásáért.

Ajánló


Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!