Jegyvásárlás

Program


MÁV Varga/5. Olasz I.

MÁV Varga/5. Olasz I.

Zenekarunk új karmestere, Daniel Boico tanulóéveit három országban töltötte: Franciaországban, az Egyesült Államokban és Oroszországban. Hangversenyén e három ország zenéjének nagyon karakteres darabjaival üdvözli a magyar kö­zönséget.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. június 6. szombat, 11:00

műsor

Barber: Adagio
Copland: Tavasz az Appalache hegységben – szvit
Ravel: Couperin sírja – szvit
Csajkovszkij: Hattyúk tava – szvit

vezényel: Daniel Boico

Zenekarunk új karmestere, Daniel Boico tanulóéveit három országban töltötte: Franciaországban, az Egyesült Államokban és Oroszországban. Hangversenyén e három ország zenéjének nagyon karakteres darabjaival üdvözli a magyar kö­zönséget. Samuel Barber (1910–1981) Philadelphiában, a híres Curtis Intézet­ben  tanult.  Legtöbbet  játszott  műve  az  Adagio  című,  1938­ban  vonós  zene­karra írott egytételes darab, amelyből végtelen szomorúság csendül ki. Aaron Copland (1900–1990) három évig ösztöndíjjal Párizsban tanult, a francia zene színgazdagsága nagy hatással volt rá, ez nyilvánul meg a híres amerikai hegy­vidék  természeti  szépségeit  ábrázoló  művében.  Maurice  Ravel  (1875–1937)  nagyon vonzódott a francia barokk mestereinek zenéjéhez, ez ihlette Couperin csembaló­műveinek részleteiből összeállított szvitjét, amelyet egyébként az első világ háborúban meghalt honfitársai emlékének ajánlott. Az eredetileg zongorá­ra komponált, majd kis zenekarra hangszerelt színpompás, lebilincselően virtuóz zene nagy kihívás a zenekar fúvósai számára. Boico, aki Leningrádban, a korábbi és  ma  újra  Szentpétervár  nevű  város  legendás  konzervatóriumában  tanult  és  kezdett vezényelni, az ottani világhírű opera­és balettszínház egyik örök darab­jának, Csajkovszkij drámai balettjének zenéjét hozta el ajándékként.

Ajánlatunk


A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak -, negyven év után ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban.

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

Ajánló


Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei…

Ahogy egy kritikusa írta: „Akinek nehéz a szíve, vagy csak melegségre vágyik, nézze meg ezt a darabot. Aki a nagy…

A „Csirbiri” koncerten a filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!