Jegyvásárlás

Program


MELODIKUS SZÓLAMOK – Enescu-Brahms-Csajkovszkij - Augustin Hadelich, Keller András L/2

MELODIKUS SZÓLAMOK – Enescu-Brahms-Csajkovszkij - Augustin Hadelich, Keller András L/2

Mindhárom műsorszám jól ismert, népszerű mű.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. december 1. csütörtök, 19:00

MELODIKUS SZÓLAMOK

George Enescu (1881-1955) I. Román rapszódiája szülőhazája népzenei hagyományait dolgozza fel, lendületesen, ragyogó hangszerelésben. Brahms Hegedűversenye  az egész zeneirodalom egyik legkedveltebb hegedűversenye. Csajkovszkij VI. szimfóniája a zeneszerző utolsó műve. Nagyon különböző karakterű három tétel után az utolsó tétel megrendítő halál-zene.

Augustin Hadelich, Grammy-díjas hegedűművész Olaszországban született német családba 1984-ben. Diplomájának megszerzése után az Egyesült Államokban folytatta tanulmányait, ott kezdődött karrierje és azóta is ott él. Keller András Kossuth-díjas hegedűművész, az általa alapított híres vonósnégyes primáriusa 2003 óta vezényel, a Concerto Budapest vezető karmestere.

MŰSOR
Enescu: I. Román rapszódia, op. 11
Brahms: D-dúr hegedűverseny, op. 77
Csajkovszkij: VI. (h-moll, “Patetikus”) szimfónia, op. 74

KÖZREMŰKÖDIK: Augustin Hadelich – hegedű

VEZÉNYEL: Keller András

 

Ajánlatunk


A száz évvel ezelőtt játszódó történet egy ukrajnai, zsidók és oroszok lakta faluban játszódik. Tevje, a tejesember és felesége, Golde egy olyan világ őrzői, melyet a közösség és vallás előírásai határoznak meg. Lányaik azonban már saját kezükbe akarják venni az életüket, szerelemből akarnak férjhez menni.

Szabó Magda műve talányos életet zár be egy olyan szimbolikus ajtó mögé, amely felnyitására mindannyian áhítozunk. A kriminek sem utolsó történetben a nyomozás a két nő belső világába vezet.

Ajánló


Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány tízezer év történéseiről és tapasztalatairól, válaszol az…

Móricz Zsigmond története nagyon is időtálló témát jár körül: hogyan irányítják a nők a férfiakat a háttérből? A darab végére…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!