Jegyvásárlás

Program


Mészöly Andrea - Dózsa Ákos - Kövesdi László: Megint elröpült…
3

Mészöly Andrea - Dózsa Ákos - Kövesdi László: Megint elröpült…

Az előadás gerincét egy anya és fiú ambivalens, és impulzív kapcsolata adja. Bár a szövegkezelés terjedelmes, mégis csak díszítő jellegű, a valódi jelentést a képi forma, a dinamikus mozgás, a táncelemek, a látvány és hangok szürreális vegyüléke adja. Intim együttlétre hívjuk a nézőt, melyben a személyességet, a humort, a közös kommunikációt lényegesnek tartjuk.

Mészöly Andrea - Dózsa Ákos - Kövesdi László: Megint elröpült…
premier

Az anyám története.
Az anyám és az Én történetem.
Az Én történetem.

Megint elröpült…
a légy a plafonon, ami gyorsabb volt nálad, vagy
gyerekkorod elveszített papírsárkánya...
a pofonjaid, az éveid, a lehetőségeid, az időd;
az álmok, indulatok sárkányairól van szó,
e csodálatos lényekről, meg arról, amikor azt hitted, hogy
Te röpülsz a magasban…
Meg Anyuval való együttlétekről, amikor
az álmok kötelét éppen elengedni kellett volna,
az indulatokét pedig jó erősen kézben tartani.
Emlékszel?

Az előadás gerincét egy anya és fiú ambivalens, és impulzív kapcsolata adja. Bár a szövegkezelés terjedelmes, mégis csak díszítő jellegű, a valódi jelentést a képi forma, a dinamikus mozgás, a táncelemek, a látvány és hangok szürreális vegyüléke adja. Intim együttlétre hívjuk a nézőt, melyben a személyességet, a humort, a közös kommunikációt lényegesnek tartjuk. Az előadást műhelymunka keretében egyenrangú alkotótársakként készítettük.  /Az alkotók/


Alkotótársak:

Dózsa Ákos - előadóművész, táncos, koreográfus szabadúszó

Munkáiban nagy szerepet játszik a színházi formák – színészet, mozgás, zene, abszurd – határainak összemosása, különbségeinek megértése és használata. Majd 10 év után, Németország, Olaszország, Amerika és Kína – a teljesség igénye nélkül - után tért haza Magyarországra és dolgozik együtt régi és új kollégáival.

Mészöly Andrea - előadóművész, koreográfus, az ArtMan Művészeti és Mozgásterápiás Egyesület tagja

Alkotóként gyakran dolgozik fogyatékkal élő előadóművészekkel, mozgásos csoportvezetőként inkluzív csoportokkal. A táncban leginkább az improvizáció, az érzékelés - észlelés egyedisége és annak testi minőségei érdeklik. Utóbbi munkáiban (Beszélj rólam, Az én házam, Akusztikus csalódás) a mozgás mellett egyéb színházi formákkal is kísérletezik, társművészek bevonásával szöveggel és videóval dolgozik.

Kövesdi László - színész

Két év kőszínházi tagságot követően jelenleg is szabadúszó színész. A stílusbeli kötöttségeket elvető, alternatív, kísérletező, eklektikus rendezéseiben a jelenlét igaz, valódi pillanatait keresi a közönséggel. Színészi munkáit is az erős groteszk hatáselemek jellemzik. Mestereinek tartja Gaál Erzsébetet, Hudi Lászlót, Bucz Hunort, Márton Andrást, Zsolnay Gábort. A Tünet Együttes alapító tagja volt. A legkülönfélébb stílusú és formációjú munkákba és társulatokhoz csatlakozik. A Buddha F. Rádió munkatársa, performer, animátor, gyermeksegítő. Jelenleg Az RS9 Színházban és a Zichy Színműhelyben játszik, a Kwan Um Zen School közösségének gyakorlója.

Előadó, koreográfus: Mészöly Andrea, Dózsa Ákos
Rendező munkatársa: Kopeczny Kata
Zeneszerző: Bényi Gergely
Író, rendező, előadó: Kövesdi László

Ajánló


Egy felejthetetlen este résztvevői lehetnek, akik ellátogatnak az Illúzió Mesterei showműsorra Kisújszállásra. A…

Koncz Zsuzsa a magyar popzene egyik ikonja tizenharmadik budapesti nagykoncertjére készül 2021. október…

Újra színpadon a Budapest Bár! Gyertek, töltődjetek fel, élvezzétek a nagyszerű dalokat, raktározzatok…