Jegyvásárlás

Program


MET 2016/2017 Dvorák: Ruszalka

MET 2016/2017 Dvorák: Ruszalka

Operaközvetítés a New York-i Metropolitan Operából, 130 perc, 2017

Cseh nyelven, magyar és angol felirattal

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. március 5. vasárnap, 18:00

Rendező: Mary Zimmermann

Karmester: Mark Elder

Szereplők: Kristine Opolais, Katarina Dalayman, Jamie Barton, Eric Owens

Lírai mese Ruszalkáról, a sellőről, aki szerelme miatt emberré szeretne válni, ám a feltételek súlyosak. Ő vállalja mindazt, ami rá vár, de szerelmében csalódnia kell és a régi világába már nincs számára visszaút. Dvorák operái közül egyelőre a Ruszalka az egyetlen, amely nemzetközi karriert futott be Prágai bemutatója óta. Ékes példája a későromantika folklór iránti vonzalmának, melyre jellemző természeti és természetfeletti erők megidézése, valamint a halálos szerelem ideájának felértékelése. A történetben  egyszerre érhető tetten az erős cseh nemzeti hagyomány és annak nemzeteken átívelő varázsa, hiszen a romantika szupernaturalizmusának jegyében született Undine című novella (Friedrich de la MotteFouqué tollából) és Hans Christian Andersen A kis hableány című meséje is  alapul szolgált a történethez. Dvorák megkapó történetét ezúttal új köntösben, Mary Zimmermann rendezésében láthatjuk.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az előadás kezdete után helyfoglalásra csak az emeleti oldalkarzaton van lehetőség. A késve érkezők a szünetben foglalhatják el helyüket.

Megértésüket köszönjük!
Az Uránia Nemzeti Filmszínház Igazgatósága

Forgalmazó: Cikanek Management

Ajánlatunk


Egy vagyonos üzletember hirdetést ad fel: néhai üzlettársa fiát keresi, szeretné tisztességesen, rengeteg pénzzel megjutalmazni. Billy bejelentkezik, mint jogos örökös, azonban rá kell jönnie, hogy személyazonosságát nehezebb bizonyítani, mint hitte. Mert egyre több „Billy” érkezik a hirdetésre…

Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei alakították.

Ajánló


Bár egészen kicsi kora óta hangszerek között nevelkedett, sokáig nem volt egyértelmű, hogy a zenei pályát választja. A szakralitáshoz máig…

Szekeres Adrien és László Boldizsár szimfonikus dal-estje

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!