Jegyvásárlás

Program


MET 2019/2020 Berg: Wozzeck

MET 2019/2020 Berg: Wozzeck

A 2019/20-as évadban tíz új előadást láthatunk a New York-i Metropolitan Operából a Met Live in HD közvetítések révén az Uránia Nemzeti Filmszínház mozivásznán.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. január 19. vasárnap, 18:00

MET 2019/2020 - Alban Berg: Wozzeck
Operaközvetítés a New York-i Metropolitan Operából, új előadás, először HD-ben, 92 perc, 2020
német nyelven, magyar és angol felirattal

Rendező: William Kentridge

Vezényel: Yannick Nézet-Séguin, Társ-rendező: Luc De Wit, Vetítéstervező: Catherine Meyburgh, Díszlettervező: Sabine Theunissen, Jelmeztervező: Greta Goiris, Világítás: Urs Schönebaum

Szereplők: Elza van den Heever (Marie), Tamara Mumford (Margret), Christopher Ventris (A tamburmajor), Gerhard Siegel (A kapitány), Andrew Staples (Andres), Peter Mattei (Wozzeck), Christian Van Horn (Doctor)

Ha van mű, amely gyökeresen megváltoztatta az operáról való gondolkodás irányát, úgy Berg műve, a Georg Büchner drámai töredékei nyomán komponált Wozzeck feltétlenül ilyen. Az 1925-ös ősbemutatót sokan a modern opera születésnapjaként tartják számon, s bár ez az álláspont sok jelentős művet foszt meg a „modern” jelzőtől, szimbolikusan mégis érthető e korszakhatár. Berg ugyanakkor tőrőlmetszetten színpadi komponista, akinek műve nem elvont művészkedés, hanem a legégetőbb emberi problémákat a legátélhetőbb zenei köntösbe bújtató opera: az abszolút zenei formák vagy az énekbeszéd alkalmazása sosem áll a zenei kifejezés és – igen! – a zenei szépség útjába. A Salzburgi Ünnepi Játékokkal koprodukcióban bemutatott előadás rendezője a különleges vizuális világukról elhíresült előadásokat jegyző dél-afrikai William Kentridge, a címszerepet a New York-i közönség egyik dédelgetett kedvence, a svéd Peter Mattei énekli; Yannick Nézet-Séguin vezényel.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az előadás kezdete után helyfoglalásra csak az emeleti oldalkarzaton van lehetőség. A késve érkezők a szünetben foglalhatják el helyüket. Megértésüket köszönjük!

Ajánlatunk


Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett Dömdödöm kedves versmondásán, vagy Bruckner Szigfrid hencegő oroszlán nagyzolásain.

A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű Killer Queen együttes kapcsán a neves People magazin egyenesen úgy nyilatkozott, hogy Freddie Mercury újra él! Itt az alkalom, hogy átélje a hátborzongató csodát és ezrekkel énekelje a jól ismert szövegeket.

Ajánló


Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar…

2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

Janikovszky – lánykori nevén Kucses – Éva tizenkét és tizennyolc éves kora között, 1938-tól 1944-ig vezette a naplóját. Negyedik naplófüzetének…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!