Jegyvásárlás

Program


...mint ércnek csengése Lukács bérlet 4.

...mint ércnek csengése Lukács bérlet 4.

Rendkívüli turistaútra invitálja a hallgatót ez a kora tavaszi hangverseny.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. április 5. vasárnap, 19:30

…MINT ÉRCNEK CSENGÉSE
Lukács / 4

BALASSA SÁNDOR: Hunok völgye, op. 69
DUBROVAY LÁSZLÓ: Hármasverseny trombitára, harsonára, tubára és szimfonikus zenekarra
***
MENDELSSOHN: IV. (A-dúr, „Olasz”) szimfónia, op. 90

A Nemzeti Filharmonikus Zenekar művészei:
Molnár Zoltán – trombita
Stürzenbaum Róbert – harsona
Szentpáli Roland – tuba
Nemzeti Filharmonikus Zenekar
Vezényel: Hamar Zsolt


Rendkívüli turistaútra invitálja a hallgatót ez a kora tavaszi hangverseny. Az első színhely Svájc. Itt rejtőzik egy festői völgy (Val d’Anniviers a neve), amelyben a legenda szerint a nagyjából eldöntetlenül végződött catalaunumi ütközet (Kr. u. 451) után Attila seregének egy, a főseregtől leszakadó része menedéket talált. A történet hitelessége persze kétséges, de tény, az itt élő emberek bizonyos külső jegyekben különböznek környékbeli társaiktól – ez annak idején a filozófus Rousseau-nak is feltűnt. Balassa Sándor fantáziáját megihlette a mese és a szép táj, erről szól Hunok völgye című, két szólistára (fuvola, kürt) és vonószenekarra írt darabja. Svájc után képzeletben a Jurassic Parkba kirándulhatunk, Dubrovay László trombitára, harsonára, tubára és zenekara írt Hármasversenyének hangjaival. Mintha hatalmas dinók lépdelnének és tülkölnének körülöttünk. Majd mulatságos tánc veszi kezdetét. Ki gondolná, miféle hangzásokra képesek a rézfúvós hangszerek! A túra utolsó állomása kevésbé egzotikus, de ugyancsak vonzó. A napfényes Itália elevenedik meg a fiatal Mendelssohn dallamaival.

Ajánlatunk


“Mert van a Stradivari és egy átlagos hegedű, A Stradivari Stradivari, a másik meg középszerű! És én hazudhatnék neked tovább, de nem teszem! Te nem középszerű vagy, hanem tehetségtelen.

Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak -, negyven év után ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban.

Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey, Elwood bácsi legjobb barátja, egyesek szerint nem is létezik, csak az ő fejében, de a valóságban mégis sok galibát és félreértést okoz.

Ajánló


A „Csirbiri” koncerten a filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!