Jegyvásárlás

Program


Mitsoura / Oi Va Voi / Dupla W

Mitsoura / Oi Va Voi / Dupla W

A Dupla W sorozat újabb párosának rokonsága a pop- és népzenék, illetve az akusztikus és az elektronikus hangvétel összefonódásában érhető tetten.

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. október 28. hétfő, 19:30

Az 1999-ben Londonban alakult Oi Va Voi magyar és jiddis népzenéktől inspirálva készítette felvételeit, és már első albumával nemzetközi szenzációt keltett: a Laughter Through Tears elnyerte a holland Edison-díjat, a BBC Radio 3 Világzenei díját és második helyen végzett a World Music Charts Europe 2003-as listáján. Hazánkban is kirívó népszerűségre tett szert, mivel szívesen dolgozott magyar énekesnőkkel, Németh Jucival és Szalóki Ágival is. 2015-ben - részben újjászerveződött felállásban - a zenekar új albumot kezdett készíteni, mely 2018-ban Memory Drop címmel jelent meg. S mint a legtöbb Oi Va Voi-albumon, ezen is főszerepet kapott egy rendkívüli énekesnő: az izraeli gyökerű Zohara Niddam, aki a zenekar koncertjein is szerepel, klasszikusaikba is új életet lehelve.
Az ezredfordulót követő években tűnt fel első szólóalbumával a kultikus Ando Dromból ismert Miczura Mónika is. Érdeklődése mindig is túlmutatott a magyarországi roma tradíción - gyökerei az indiai Rádzsasztánig nyúlnak -, de ezúttal a kortárs elektronikus irányzatok felé is megnyílt. Egy olyan együttes lebegett a szeme előtt, amellyel felülemelkedhet a cigány zene hangszeres és stiláris határain. Ez lett a Mitsoura, mely 2003-ban debütált, majd 2008-ban Dura Dura Dura címmel készített albumot. Néhány év kihagyás után - amikor Mónika többek közt a tunéziai Jawharral dolgozott - tavaly újjászerveződött a zenekar, de a tüze nem változott: indiai és észak-afrikai motívumokkal átszőve él benne a kelet-európai cigány zenei hagyomány.

Oi Va Voi:

klarinét, ének: Stephen Levi-Kallin
dobok: Josh Breslaw
trombita: David Orchant
gitár: John Matts
basszusgitár: Elizabeth Leondiratis
dobok, ütőhangszerek: Moshik Kop
hegedű: Anna Phoebe
ének: Zohara Niddam

Mitsoura:

ének: Mitsoura Mónika
zenei producer, élő elektronika, billentyűs hangszerek: Moldvai Márk
elektromos és basszusgitár, vizuál: Jeli András
kaval, ney, bambuszfuvolák: Gábos Barna
dobok, ütőhangszerek: Födő Sándor

Ajánlatunk


A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

Ajánló


A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló…

Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt…

A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!