Jegyvásárlás

Program


Modern Art Orchestra – Fölszállott a Páva - Tisztelgés Kodály Zoltán előtt

Modern Art Orchestra – Fölszállott a Páva - Tisztelgés Kodály Zoltán előtt

A Fölszállott a Páva - Tisztelgés Kodály Zoltán előtt című koncertprogramban az egyik legmeghatározóbb magyar zeneszerző, zenetudós, zeneoktató, népzenekutató, Kodály Zoltán életműve és szellemisége előtt tiszteleg a Modern Art Orchestra és a debreceni Kodály Kórus.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. március 1. szerda, 19:00

Modern Art Orchestra
Fölszállott a Páva
Tisztelgés Kodály Zoltán előtt

A Kodály-program repertoárját válogatott Kodály-darabokból és a Modern Art Orchestra zeneszerzőinek kifejezetten ebbe a műsorba komponált szerzeményeiből állította össze Fekete-Kovács Kornél, a zenekar művészeti vezetője. A koncert felrajzolja a teljes életmű keresztmetszetét: a nagyhatású zeneszerző korai impresszionista darabjaitól a népdalokat feldolgozó kórusművekig. Az eredeti Kodály-műveket a debreceni Kodály Kórus interpretálja. Az instrumentális kompozíciókat a Modern Art Orchestra adja elő. A műsorban megszólaló Kodály-versemegzenésítések és -népdalszvitek mellett a mai zene nyelvén szólalnak meg a MAO komponistái: Ávéd János, Bacsó Kristóf, Cseke Gábor, Fekete-Kovács Kornél és Subicz Gábor művei. Az eredeti kórusművek megszólaltatása mellett az újonnan keletkezett darabokban is kiemelt szerepet kap az énekkari hangzás. A zenekar vendégszólistájaként a hazai jazz egyik legkiemelkedőbb énekesnője, Pocsai Kriszta működik közre. A feledhetetlen élményt ígérő produkcióban a 60 fős Kodály Kórus és a Modern Art Orchestra 20 muzsikusa áll egyszerre színpadra, felmutatva a múltat és a jelent, Kodály Zoltán kórusműveit és kortárs szerzők műveit egymás mellett.

Közreműködik:
Pocsai Kriszta - szólóének
Kodály Kórus Debrecen
A 19 tagú Modern Art Orchestra (művészeti vezető: Fekete-Kovács Kornél)

Amennyiben a Modern Art Orchestra március 1-i és 2-i koncertjeire egy időben vásárol jegyet, úgy mindkét jegy árából kedvezményt biztosítunk mind személyes, mind online jegyvásárlás során.

A koncerten kép- és hangfelvétel készül!

Ajánlatunk


A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival, Pozsgai Zsolt átdolgozásában. Emberi drámák, sorsok, a jó és a rossz megítélése, ami olykor nem is olyan egyszerű.

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Ajánló


Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet…

Egy szállodai szoba a helyszín, ahol két jó barát, két fiatal háziorvos fergeteges legénybúcsúra készül. Alex, a hűséges cimbora gondosan…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!