Jegyvásárlás

Program


Modern Art Orchestra Plays the Music of Kristóf Bacsó

Modern Art Orchestra Plays the Music of Kristóf Bacsó

Zenei világára jellemző, hogy a jazz és a kortárs zenei elemek mellé szívesen emeli be a kelet-európai életérzést. "Zenét szerezni csak őszintén lehet, nekem pedig ösztönösen ez a hangzásvilág szűrődik bele az ötleteimbe komponáláskor.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. február 16. vasárnap, 19:30

 Közreműködik:

    Bacsó Kristóf - szaxofon, zeneszerző
    Varga Dániel - szaxofon, zeneszerző (MAO Masterclass)
    Szalóki Ági – ének
    Modern Art Orchestra
    Művészeti vezető: Fekete-Kovács Kornél

Bacsó Kristóf generációjának egyik legkiemelkedőbb és legsokoldalúbb előadó- és zeneszerző egyénisége. A Modern Art Orchestrával – melynek alapító tagja – 2014-ben készítette el szerzői lemezét Circular címmel. Szívügyének tekintett triója a Bacsó Kristóf Triad, a velük rögzített, Pannon Blue című lemez az év albuma díjat kapta a Gramofon zenei magazintól. 2012 óta tanít a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszékén.

Zenei világára jellemző, hogy a jazz és a kortárs zenei elemek mellé szívesen emeli be a kelet-európai életérzést. "Zenét szerezni csak őszintén lehet, nekem pedig ösztönösen ez a hangzásvilág szűrődik bele az ötleteimbe komponáláskor. Számos külföldi fellépés alkalmával kaptam olyan visszajelzést, hogy a zenémen érződnek a magyar vagy kelet-európai gyökereim”. A MAO-val közös munkáról úgy nyilatkozott: „izgalmas dolog részese lenni egy olyan zenei műhelynek, ahol az ember szabadon kipróbálhatja az elképzeléseit, az pedig felemelő érzés, amikor a papír és ceruza mellett megálmodott zenei ötleteket és történeteket egy egész zenekar szólaltatja meg”.

A február 16-ai koncerten több szerzemény is elhangzik majd a 2014-es Circular című lemezről, amely a “Revelation” értékelést kapta a neves francia szaklap, a Jazzmagazine kritikusától. Felcsendül majd a Lunar Dance is, mellyel Bacsó Kristóf a Brussel Jazz Orchestra nemzetközi zeneszerző versenyén a legjobb négy közé jutott 2011-ben. A koncert vendégművésze Szalóki Ági, aki egy vadonatúj kompozíció énekes szólistájaként tűnik majd fel.

A koncert első 15 percében az Artisjus támogatásával megvalósuló MAO Master Class – big band zeneszerzői akadémia hallgatójaként bemutatkozik Varga Dániel szaxofonos – zeneszerző, aki vendégjátékával is színesíti majd a közös műhelymunka eredményeként megszülető produkciót.

Ajánló


Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet…

A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!