Program


Monte Cristo grófja
8

Monte Cristo grófja

Dumas – Szomor – Pozsgai: Monte Christo grófja
musical két részben


 több

A fiatal Edmont Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés. A vád: kapcsolat az akkor száműzött Napóleonnal. A vád hazugságra épül, de Dantes már nem tudja bizonyítani igazát. Hosszú éveket tölt börtönben, amikor egy ismeretlen börtöntárs halála révén megszökhet – és egyben birtokosa egy csodálatos vagyonnak is.

Elindul tehát, mint Monte Christo grófja, hogy bosszút álljon megnyomorítóin. A párizsi elit azokból áll, akik őt annak idején bebörtönöztették. Köztük valamikori menyasszonya, és annak fia. A gazdag gróf nem válogat az eszközökben – de vajon meddig tud elmenni bosszúvágyában? Mikor jön el az idő, amikor már érzelmei megakadályozzák a teljes leszámolást?

Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély – minden együtt a színpadi műben, ahogy Dumas örökérvényű regényében is. Szomor György dalaival igazi musicalként mutatkozik meg a klasszikus alkotás.

Szereposztás:

DUMAS, a szerző Gulyás Attila

EDMOND DANTES, MONTE CRISTO GRÓFJA Szomor György

IFJÚ EDMOND DANTES Gulyás Attila

MERCEDES Gubik Petra (ápr. 11.) / Kisfaludy Zsófia (ápr.9.)

FERNAND, KÉSŐBB MORCERF GRÓFJA Csomós Lajos

DANGLARS Bartus Gyula Jászai-díjas

VILLEFORT Presits Tamás

FARIA ABBÉ Szőke Pál

ALBERT, Mercedes fia Biró Gyula

HAYDEÉ Tatár Bianka (ápr. 9. este) / Gábor Anita (ápr.9.du.,ápr.11.)

JACOPO Katkó Ferenc

BONIFACIO Balázs Csongor

PACALIO Liszi Melinda

NAPOLEON, BÖRTÖNŐR Vadász Gábor

Artista: André Rolland, Vakó Bence

Kar: Antóni Gyula szh., Biró Gyula, Csonka Dóra szh., Daragó Gábor, Drahota Albert, Ferencz Dorottya, Tatár Bianka / Gábor Anita, Harcsa Boglárka, Janis Zoltán szh., Korom Gábor szh., Litauszki Enikő, Mészáros Ágnes, Mlinár Péter, Mlinár Zsuzsa, Nagy Róbert, Réger Wanda szh., Terhes Edina

Zenészek: Billentyűs hangszerek: Gulyás Levente, Benedekfi István, Hegedű: Benedekfi Zoltán / Hoffmann Ágnes, Brácsa: Szomorné Budai Mariann, Cselló: Juhász Edit, Klarinét: Bogdán Gábor, Kürt: Bereczki Gábor, Gitár: Cseh István, Basszusgitár: Pfeff Márton, Dob: Szumper Ákos

 

Ajánló


55. születésnapja alkalmából ismét Magyarországon koncertezik Varnus Xaver!

Opera három részben, négy felvonásban, olasz nyelven, magyar és angol felirattal

A hagyomány folytatódik! Jön Európa legnagyobb újévi gálaműsora, a XI. Budapesti Újévi Koncert…