Jegyvásárlás

Program


Mozart:G-dúr szimfónia/J.Menuhin:Kettősverseny/Csajkovszkij:Manfréd-szimfónia(Concerto&J./M.Menuhin)

Mozart:G-dúr szimfónia/J.Menuhin:Kettősverseny/Csajkovszkij:Manfréd-szimfónia(Concerto&J./M.Menuhin)

Takács-Nagy Gábor Mozartot vezényel, a Menuhin család tagjai Budapesten vendégeskednek, valamint bűntudattól gyötört Byron-hőst idéz majd meg játékával a Concerto Budapest együttese: ehhez a koncerthez igazán sokféleképpen lehet kedvet csinálni.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. február 13. szombat, 19:30

2021. február 12. és 13.
Zeneakadémia – Nagyterem

Mozart: 32. (G-dúr) szimfónia, K. 318
Jeremy Menuhin: Kettősverseny - ősbemutató
Csajkovszkij: Manfréd-szimfónia, op. 58

Közreműködik: Jeremy Menuhin és Mookie Menuhin zongora
Concerto Budapest
Vezényel: Takács-Nagy Gábor

Takács-Nagy Gábor Mozartot vezényel, a Menuhin család tagjai Budapesten vendégeskednek, valamint bűntudattól gyötört Byron-hőst idéz majd meg játékával a Concerto Budapest együttese: ehhez a koncerthez igazán sokféleképpen lehet kedvet csinálni. A gyakran csak Nyitány olasz stílusban cím alatt emlegetett Mozart-kompozíció 1779-ben, Salzburgban keletkezett, és több zenés színpadi mű nyitányát is gyanították már benne a kutatók. Yehudi Menuhin negyedik, legfiatalabb gyermeke, a 2021-ben a hetvenedik születésnapját ünneplő Jeremy Menuhin zongoristaként és zeneszerzőként egyaránt rég megalapozott hírnévvel rendelkezik, így ezen a koncerten is e kettős minőségében találkozhatunk majd vele. Öttételes Kettősversenyének ősbemutatója ugyanis épp ezen az estén ígérkezik, a két szólista pedig maga a komponista, valamint dél-koreai származású felesége, Mookie Menuhin lesz. „A Manfréd-szimfónia bemutatója semmi kívánnivalót nem hagyott maga után, mégis az volt a benyomásom, hogy a közönség értetlenül, hűvösen és közömbösen állt vele szemben. Ettől az érzésemtől a hangverseny befejezését követő ovációk sem tudtak megszabadítani.” A Byron által ihletett programszimfónia 1886-os moszkvai ősbemutatóját követően így aggodalmaskodott Csajkovszkij, ám az utókor azóta már sokszorosan rácáfolt a szerzőre.

Rendező: Concerto Budapest

Ajánlatunk


Boris Eifman / ifj. Johann Strauss A PYGMALION-HATÁS Balett két felvonásban

Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL VOLO, egy felejthetetlen koncerttel tér vissza Budapestre, hogy elvarázsolja a magyar közönséget az MVM Dome színpadán, 2024.10.10-én.

Ajánló


Sir Kenneth MacMillan / Liszt Ferenc – John Lanchbery MAYERLING Balett három felvonásban

Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!