Jegyvásárlás

Program


Művészettörténeti előadássorozat – Monet, Van Gogh és Picasso: 3 alkalmas bérlet online
3

Művészettörténeti előadássorozat – Monet, Van Gogh és Picasso: 3 alkalmas bérlet online

Vibráló fények - Claude Monet, az impresszionizmus mestere
Van Gogh vibráló és sugárzó belső képei
Picasso és a test metamorfózisa

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. november 4. szerda, 18:00

A Zoom linket a https://www.mutargyakejszakaja.hu/mutargyak-ejszakaja-extra oldalon történő regisztráció után emailben küldjük el.

November 4. 18:00
Vibráló fények - Claude Monet, az impresszionizmus mestere

1874-ben néhány fiatal festő, a folyamatos elutasítás miatti haragjában és elkeseredésében létrehozta saját, független kiállítását. Claude Monet Impresszió, a felkelő nap című festménye alapján egy gúnyolódó kritikus „Az impresszionisták kiállítása” címmel mutatta be a tárlatot. Az elnevezést a szerző bántónak szánta, azonban a csoport magára vette és ezen a néven vált ismertté. Az impresszionisták nyolc közös kiállítást rendeztek, majd útjaik szétváltak és mindenki az egyéni karrierjét építette. Az előadás Claude Monet életét és művészetét mutatja be.

Előadó: Mácsay Krisztina, művészettörténész

Boritókép: Claude Monet: Virágzó szilvafák, 1879. Szépművészeti Múzeum – Magyar Nemzeti Galéria

November 11. 18:00
Van Gogh vibráló és sugárzó belső képei

„A szívemet és a lelkemet beleöltem a munkámba, és ettől elvesztettem az eszemet.” – írta magáról Van Gogh. Több mint 100 éve kíváncsian fürkésszük a festményeit, próbáljuk őt megérteni, az életét övező legendákat felderíteni, a lelki és alkotói szenvedéseit értelmezni. Élete során nem ismerték fel tehetségét, de a benne rejlő nyughatatlanság, a nem-lankadó útkeresés szélsőséges megnyilvánulásai mára már beemelték őt a művészettörténet nagyjai közé. Az előadás során a festményein és a testvérének írt levelein keresztül új utakat keresünk Van Gogh-hoz.

Előadó: Zaray Szilvia

Boritókép: Van Gogh: Önarckép Paul Gauguin számára - RÉSZLET, 1888 (Fogg, Harvard Art Museums)

November 18.  18:00
Picasso és a test metamorfózisa

Picasso talán a leghíresebb modern festőművész. Életének számos különös eseménye, híres barátságai és szerelmei már életében legendás figurává tették. Hihetetlen munkakedvvel és kiapadhatatlan kreativitással életében mintegy 4300 festményt, több ezer grafikát és több száz szobrot készített. Anatómiai és testarány-stúdiumaira alapozva kezdte kutatni az emberi testábrázolás konvencionális alapjait, és tett kísérletet a felrúgásukra. Előadásomban Picasso legfontosabb korszakait ismertetem az emberi test és arc dekonstruálásának tükrében.

Előadó: Lovass Dóra, esztéta

Borítókép:  Pablo Picasso: Anya és játszó gyerekek (Mére et enfants jouant) Vallauris, 1951., olaj furnérlemez, Picasso Múzeum, Párizs – Antibes

Ajánlatunk


Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

Ajánló


Janikovszky – lánykori nevén Kucses – Éva tizenkét és tizennyolc éves kora között, 1938-tól 1944-ig vezette a naplóját. Negyedik naplófüzetének…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!