Jegyvásárlás

Program


Nagy Emma Quintet - vendég: Lukács Miklós
2

Nagy Emma Quintet - vendég: Lukács Miklós

Ezen a koncerten különleges vendégként Lukács Miklós csatlakozik a Nagy Emma Quintethez, aki a kortárs zene avatott tolmácsolója hangszerén, a cimbalmon.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. február 3. péntek, 21:00

Nagy Emma Quintet - vendég: Lukács Miklós

A Nagy Emma Quintet a modern, kortárs jazz új generációs képviselője. Az idén ötödik születésnapját ünneplő zenekar rövid idő alatt járt be hosszú utat. A rengeteg hazai koncert mellett versenyek és fesztivál fellépések alkalmával jártak Olaszországban, Lengyelországban, Spanyolországban, és Szlovákiában.

Ugyan az öt tag sok mindenben különbözik, már a kezdetektől fogva érződött, hogy sikeresen képesek egységként működni.. A hangzásuk formálásában fontos tényező a kísérletező szellem, a szerzeményekben egyenlő hangsúllyal kapnak helyet kemény dobgroove-ok, szabad improvizációk, dal formájú kortárs kompozíciók és egyéb különleges megoldások. Ez a sokszínűség igyekszik nem öncélú lenni, hanem annak érdekét szolgálni, hogy a színpadon a kamarazenélés minél mélyebb rétegeibe jusson el a zenekar. Kontrasztok és disszonancia, improvizáció és sokszínűség, öröm és spleen, kortárs életérzés és groteszk, nyers fogalmazásmód, amely mögül átsejlik valamiféle álomszerű báj.

A bemutatkozó Set to face (2018, szerzői kiadás), és a Low frequency oscillator (2020, Sinistra) után harmadik, Synced című lemezük 2022 tavaszán jelent meg a rangos svájci kiadó, a Unit Records gondozásában, a lemez anyaga pedig a frissen nyílt Magyar Zene Házában került bemutatásra márciusban, ahol Fenyvesi Márton (aki producerként nagy hatást gyakorolt az anyag végleges formájára) és Fekete Kovács Kornél voltak a zenekar vendégei. Jelenleg negyedik lemezük anyagán dolgoznak.

Ezen a koncerten különleges vendégként Lukács Miklós csatlakozik hozzájuk, aki a kortárs zene avatott tolmácsolója hangszerén, a cimbalmon.

Nagy Emma Quintet:
Nagy Emma - ének
Oláh Krisztián - zongora
Cseh Péter - gitár
Dénes Ábel - nagybőgő
Klausz Ádám - dob
Vendég: Lukács Miklós - cimbalom

Ajánlatunk


A világhírű francia mágus, Eric Lee először Budapesten.

A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű Killer Queen együttes kapcsán a neves People magazin egyenesen úgy nyilatkozott, hogy Freddie Mercury újra él! Itt az alkalom, hogy átélje a hátborzongató csodát és ezrekkel énekelje a jól ismert szövegeket.

Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

Ajánló


40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

félig mese félig musical 9-99 éves korig, két részben

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!