Jegyvásárlás

Program


Nagy Péter

Nagy Péter

Beethoven, Schumann, Bartók

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 27. szombat, 19:00

Beethoven: 21. (C-dúr) zongoraszonáta, op. 53 („Waldstein”)

SZÜNET

Schumann: C-dúr fantázia, op. 17
Bartók: Szonáta, BB 88

Nagy Péter(zongora)

„Ajánlott mérföldkövek” – akár ez is lehetne a címe Nagy Péter zongoraestjének. Az 1804 nyarán befejezett C-dúr zongoraszonáta Ludwig van Beethoven középső, „hősi” alkotókorszakának egyik legjelentősebb darabja, amelyet barátjának és mecénásának, Waldstein grófnak dedikált. Robert Schumann C-dúr fantáziája 1836-ban készült el, de szerzője az 1839-es kiadása előtt még jelentősen átdolgozta azt. A revideált forma szerzőjének és a korai romantikának is az egyik központi alkotása. Ajánlása a nagy kortársnak, Liszt Ferencnek szól. Bartók Béla egyetlen, 1926-ban kelt Zongoraszonátáját ezzel szemben igencsak közeli hozzátartozójának, feleségének, Pásztory Dittának dedikálta. A Szonáta a szerző „zongorás évének” egyik kulcsműve, egy új, klasszikusabb-letisztultabb alkotói korszak korai hírnöke.

RENDEZŐ: Zeneakadémia KoncertközpontSOROZAT: A fekete-fehér színei

Ajánlatunk


Két jubileum varázslatos találkozása a Müpa színpadán: a Talamba Ütőegyüttes fennállásának huszonötödik évfordulóját Muszorgszkij idén százötven éves zeneművével, az Egy kiállítás képei című zongoraciklus 21. századra hangolt feldolgozásával ünnepli - az Emerson, Lake & Palmer és Tomita Iszao verziói után így teremtve egy saját változatot a 19. századi remekműből ütőhangszerekre és elektronikára, DJ Bootsie közreműködésével.

A Rumini a mai magyar meseirodalom egyik sztárszerzőjének, Berg Juditnak a legismertebb műve, melyet évről-évre több ezer magyar gyerek olvas kötelező irodalomként az alsó tagozatban.

Ajánló


Megérkezett Pottyondy Edina új estje, a Démonok és hormonok. Terápiás stand up a körülöttünk élő és a bennünk lakó démonokról.…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!