Jegyvásárlás

Program


Nagyzenekari koncert: Dvořák, Beethoven
2

Nagyzenekari koncert: Dvořák, Beethoven

Folytatódik a Dvořák–Beethoven-sorozat! Szvjatoszlav Richter egykori duópartnere, a zongora nagyasszonya, Elisabeth Leonskaja három nap alatt két Beethoven-zongoraversenyt játszik el a Fesztiválzenekarral.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. november 23. szombat, 15:30

Elisabeth Leonskaja (zongora) • Vezényel: Fischer Iván

Műsor:

Antonín Dvořák: d-moll legenda, Op. 59/1;
2. szláv tánc, Op. 46/2;
Nem mondom el – kórus vegyeskarra, Op. 29, No. 3
Ludwig van Beethoven: 4. (G-dúr) zongoraverseny, Op. 58
Antonín Dvořák: 7. (d-moll) szimfónia, Op. 70

Folytatódik a Dvořák–Beethoven-sorozat! Szvjatoszlav Richter egykori duópartnere, a zongora nagyasszonya, Elisabeth Leonskaja három nap alatt két Beethoven-zongoraversenyt játszik el a Fesztiválzenekarral.

Dvořáktól elsőként a felhőtlen Legendák nyitódarabja szólal meg a koncerten. A sorozattal gyakran említik párban a Szláv táncokat; a cseh népzene szellemében, önálló dallamokra írt nyolc mű közül a második csendül fel ezen az estén. Ritkán hallhatók viszont itthon a cseh mester vegyeskarra írt kórusművei; a tavalyi siker nyomán ezúttal a Nem mondom el címűt adják elő a zenekar tagjai. Az első félidőt Beethoven egyik zongoraversenye zárja. Elisabeth Leonskaja 11 évesen az első koncerttel debütált zenekari szólistaként, most pedig a negyedik és az ötödik zongoraverseny közül választ három fellépésén. A két darabot – mindkettő a szerző barátjának és patrónusának, Rudolf főhercegnek szól – mindössze néhány év választja el egymástól, ám történt közben egy kulcsfontos­ ságú változás: Beethoven elveszítette a hallását. A 4. zongoraversenyben még szólót játszó szerző az 5. koncertet növendéke, Czerny előadásában már nem hallhatta – minden bizonnyal ezért hagyott fel a zongoraversenyek komponálásával. Mindkét alkotás felrúgja kora szabályait, hiszen – a zenetörténetben először – a szólózongora belépésével kezdődik.

A 7. szimfónia sokak szerint Dvořák legsikerültebb darabja. A szerző Brahms 3. szimfóniájának hatására döntött úgy, hogy öt év után újra komponál ebben a műfajban. „Nincs benne egyetlen felesleges hang sem” – írta kiadójának. A zenében a forrongó cseh politikai indulatok ugyanúgy megjelennek, mint a szerző békés, harmonikus hazaszeretete. A lassú tételben nemrég elvesztett édesanyját és fiatalon elhunyt legidősebb lányát siratja el a szerző.

Ajánlatunk


Ivan Menchell pergő, mély emberismeretről árulkodó vérbő komédiája sok-sok kacagás mellett megható, megrendítő pillanatokat kínál mindenkinek, aki valaha szeretett és szerették.

Tornádó gyorsaságú pörgések, hihetetlen jelmezek, lélegzetelállító mozdulatok és mindent elsöprő szenvedély. Ez a Grúz Állami Népi Együttes! Újra Magyarországon a legendás Shukishvili!

zenés játék két részben

Ajánló


A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!