Jegyvásárlás

Program


Nagyzenekari koncert: Haydn, Mahler

Nagyzenekari koncert: Haydn, Mahler

Program:
MŰSORVÁLTOZÁS!
Joseph Haydn: 1. (C-dúr) hegedűverseny, Hob. VIIA:1
Gustav Mahler: 1. (D-dúr, „Titán”) szimfónia

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. május 17. kedd, 19:45

Nagyzenekari koncert: Beethoven, Mahler

MŰSORVÁLTOZÁS!

Joseph Haydn:
1. (C-dúr) hegedűverseny, Hob. VIIA:1

SZÜNET

Gustav Mahler:
1. (D-dúr, „Titán”) szimfónia

Vezényel: Fischer Iván

Közreműködik: Diana Tishchenko (hegedű)

Sajnálattal értesítjük Önöket, hogy május 15–16–17-i koncertjeink szólistája, Danyiil Trifonov lemondta budapesti fellépését.

Azért, hogy Önök így is a BFZ-től elvárt színvonalú élményben részesülhessenek, a műsort is meg kellett változtassuk: a koncert első részében Diana Tishchenko ukrán hegedűművésznővel közösen Joseph Haydn 1. (C-dúr) hegedűversenyét adjuk elő.

„Bár szomorúan értesültünk arról, hogy Danyiil Trifonov, súlyos könyökbántalmai miatt arra kényszerült, hogy lemondja budapesti koncertjeit, ugyanakkor ez a helyzet lehetőséget teremt arra, hogy bár csak szimbolikusan, de tegyünk valamit ukrán zenészkollégáink érdekében. Ezért most egy csodálatos tehetségű fiatal ukrán hegedűművészt mutatunk be közönségünknek, Diana Tishchenkót, aki Haydn C-dúr hegedűversenyét adja elő a Budapesti Fesztiválzenekarral. Diana mindazokat az ukrán zenészeket képviseli, akiknek szeretnénk együttérzésünket, jókívánságunkat kifejezni azzal a reménnyel, hogy nem esik bántódásuk és nemsokára újra csak a muzsikával tudnak foglalkozni. Emellett remélem, hogy a Budapesti Fesztiválzenekar közönsége megszereti majd ezt a ragyogó fiatal tehetséget” – nyilatkozta a koncert karmestere, Fischer Iván.

A 32 éves hegedűművész kijevi tanulmányai után tizennyolc évesen a Gustav Mahler Ifjúsági Zenekarban hegedült, ahol két évvel később már koncertmestereként dolgozott többek között Colin Davis, Herbert Blomstedt, Antonio Pappano és Daniele Gatti irányításával. Felsőfokú tanulmányait Berlinben és Grazban végezte, mesterei között Steven Isserlis és Saschko Gawriloff mellett magyarokat is találunk: nagy hatással volt rá Rados Ferenc, Wagner Rita és Schiff András is. Diana Tishchenko 2018-ban megnyerte a Long-Thibaud-Crespin Nemzetközi Zenei Versenyt.  

A Budapesti Fesztiválzenekar hangversenye második részének műsora változatlan.

Ajánlatunk


Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a HUNGÁRIA.

zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

Ajánló


„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad –…

Szekeres Adrien és László Boldizsár szimfonikus dal-estje

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!