Jegyvásárlás

Program


Ne hisztizz! • Góbi Rita Társulat

Ne hisztizz! • Góbi Rita Társulat

Góbi Rita és Szegő Dávid duója a zene és tánc (zenész és táncos) egymásra utaltságáról, együttműködési kényszeréről szól, arról tehát, hogy miként érintkezik, küzd egymással két nonverbális művészeti ág (ember – férfi és nő), ha nincs közös nyelvük, és csak a magukén kommunikálhatnak.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. október 6. kedd, 19:30

Ne hisztizz!
Góbi Rita Társulat

Műfaj: kortárs
Felvonások száma: 1
Időtartam: 40 perc

Góbi Rita és Szegő Dávid duója a zene és tánc (zenész és táncos) egymásra utaltságáról, együttműködési kényszeréről szól, arról tehát, hogy miként érintkezik, küzd egymással két nonverbális művészeti ág (ember – férfi és nő), ha nincs közös nyelvük, és csak a magukén kommunikálhatnak. Születhet-e ebből összhangzat, egy irányba mozdulás? Erre a kérdésre felel az előadás, vagy inkább, ezt a kérdést teszi fel.

„A két ember hisztériája az előadás végére elcsendesedik, és ahogy  egyre inkább elsötétül a színpad, úgy tisztul le minden zaj a színpadon és a fejekben, amíg már nem hallatszik más, csak a metronóm monoton kattogása. És amikor az is elhallgat, a létrejövő sűrű csendesség furcsa elhagyatottságba sodor az azt megelőző ötven percnyi hangos, életteli zakatolás után. Nincs már hiszti.” /Pap István: Jó előadás után nem hisztizünk, Erdély Online/

2015-ben ezen előadásért Góbi Rita a Legjobb Magyar Kortárs Táncos Díját, Németországban a Legjobb Szólótáncosnak járó díjat kapta meg a SoloDuo Fesztiválon, Kölnben.

Zene: Szegő Dávid
Jelmez: Sinkovics Judit
Fénytervező: Szirtes Attila
Világítástechnika: Kovácsovics Dávid
Produkciós asszisztens: Maros Liliána, Zelencsuk Kata Márta, Farkas Odett
Partner: Műhely Alapítvány
Koreográfia és tánc: Góbi Rita

Ajánlatunk


A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Ahogy egy kritikusa írta: „Akinek nehéz a szíve, vagy csak melegségre vágyik, nézze meg ezt a darabot. Aki a nagy generáció tagja és képtelen megérteni az unokáját, vagy az ipszilon generációé, és kiborítják a nagyszülei, nézze meg ezt a darabot. Aki egyszerűen szereti a színházat, nézze meg ezt a darabot.”

Ajánló


Előadja a ZsigmondLala Énekstúdió győri amatőr musical csoportja. A műsor időtartama 90 perc.

“Mert van a Stradivari és egy átlagos hegedű, A Stradivari Stradivari, a másik meg középszerű! És én hazudhatnék neked tovább,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!