Jegyvásárlás

Program


NŐK A MŰVÉSZETBEN - „Sorok között”

NŐK A MŰVÉSZETBEN - „Sorok között”

Fókuszban a NŐ és az IRODALOM, ám nemcsak nőknek!

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. július 8. péntek, 18:00

NŐK A MŰVÉSZETBEN - „Sorok között”

A pódiumbeszélgetés vendégei:
Szécsi Noémi írónő,
Jeli Viktória írónő
Törőcsik Franciska színésznő, énekesnő

Az est zenei előadója:
Törőcsik Franciska színésznő, énekesnő

Az este folyamán mini könyvbörzét tartunk.
A frissítő italokról a KultCafé gondoskodik.

PROGRAMTERV

A NŐK A MŰVÉSZETBEN egy az NKA támogatásával megvalósuló programsorozat, mely a Csokonai Nonprofit Kft teraszrendezvényeibe jól illeszkedik. A Csokonai Művelődési és Rendezvény Ház udvarán, zöld övezetben indítjuk útjára a 4 alkalmas eseményt, melyet a Nők ihlettek.

A könnyed nyár esti program pódiumbeszélgetésekből és egy zenei koncertből áll. E mellett célunk, hogy ösztönözzük az interaktivitást akár beszélgetés, akár egy alkotótevékenység folyamatában, minden alkalommal más-más művészeti ágat bemutatva.

Minden esetben a fókuszban a NŐ áll.

Ennek második állomása az Irodalom, ahol bepillanthatunk, mi munkálkodik a „Sorok között”.

Olyan kérdésekre keressük a választ, mint például, hogyan élik meg az alkotás örömét, hogyan érték el a kiteljesedés élményét az alkotói folyamatukban, illetve, hogy élik meg a nőiességüket az alkotásaikban és az alkotásaik, hogyan járultak hozzá a nőiességükhöz.

Meghívott vendégeink:

Szécsi Noémi, József-Attila díjas írónő, a Lányok és asszonyok aranykönyve ihletéséből indul ki a második kerti program, mely bepillantást enged a szépség, egészség, termékenység és szexualitás kérdéseibe a 19-20. század fordulóján.

Vendégül látjuk a XV. kerületben élő Jeli Viktóriát, a Színház- és Filmművészeti Egyetem színháztudományi szakán végzett, az Időfutár napi rádiós ifjúsági sorozat egyik kitalálóját és társíróját, valamint az HBO Társasjáték és Terápia sorozatainak forgatókönyv-társíróját kérdezzük az ifjúságnak szóló kortárs regényekben és színdarabokban a nőiség megjelenéséről.

Kettejük mellett Törőcsik Franciska színésznőt és énekesnőt kérdezzük a női szerepekről, hiszen akár a filmvásznon, akár a színpadon számos Nő bőrébe bújva élhette át a nőiesség rejtelmeit, mélységeit, szépségeit és nehézségeit.

Az este folyamán a zenei élményt Törőcsik Franciska adja.

Ajánlatunk


zenés party két részben

Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak -, negyven év után ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban.

Ajánló


A „Csirbiri” koncerten a filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.

Gyere el! Nem fogsz megváltozni, de lesz a darabban egy-két hozzád hasonló figura. Talán még azt is megtudod, hogy miért…

Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!