Jegyvásárlás

Program


Oláh Krisztián Quartet hangversenye

Oláh Krisztián Quartet hangversenye

Vasárnap esti szabadtéri hangverseny a Kossuth téren

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Oláh Krisztián Quartet hangversenye
Közreműködik: Hornyák Balázs fuvolaművész

A zongorista-zeneszerző Oláh Krisztián a hazai jazzélet meghatározó egyénisége. Mindössze húszévesen lett a 2015-ös Montreux-i Jazzfesztivál 3. helyezettje, ezt követően egy kéthetes akadémiai program keretén belül olyan nevekkel koncertezett együtt, mint Al Jarreau, Kurt Rosenwinkel, Nils Petter Molvær vagy Joe Sanders. A következő években Junior Prima- , Creative Art -, Orszáczky-, és Gramofon Díj nyertese, 2018 decemberében pedig – első magyar zenészként – meghívást kapott az amerikai Thelonious Monk Institute nemzetközi jazzversenyére, ahol a világ 14 legjobb jazz-zongoristája között mérette meg magát. Quartetté bővült saját formációja 2020 februárjában jelentette meg első, csak saját kompozíciókat tartalmazó albumát, az “At the back of my mind”-ot.

A jazz világában rangos elismeréseket szerző művész új, előremutató kompozícióival különleges utazásra hívja a hallgatóságát. Zenéjének fontos részét képezik úgy a klasszikus zenei elemek és kompozíciós technikák, mint a kortárs jazz improvizatív sodrása és absztrakt ritmikája. Fő zenei motivációja e két zenei világ minél szervesebb kapcsolódása és szintézise, egy dinamikus, élő kortárs zenei világ megformálásának igényével. A műsor közreműködője Hornyák Balázs fuvolaművész, aki Claude Bolling fuvolára és jazz trióra írt szvitjét adja elő, majd a fuvolától a szaxofon veszi át a szóló szerepet a program második felében. Oláh Krisztián mellett a kvartett tagjai ifj. Oláh Kálmán (szaxofon), Orbán György (nagybőgő) és Serei Dániel (ütőhangszerek), mind nagyszerű improvizatőrök is, így a produkció szerves részét képezi a spontán és kollektív improvizáció, mely magában hordozza napjaink szellemiségét és zenei eszköztárát, ezáltal friss és komplex hangzásvilágot formálva a
zenekarnak.

Esőhelyszín: Szivárvány Kultúrpalota

Ajánlatunk


A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events a tavaly decemberi teltházas A Gyűrűk Ura legszebb dalai koncert után most a Harry Potter-filmek legemlékezetesebb zenéit bemutató műsorral tér vissza.

Ajánló


Ildikó kiváló szakpolitikus, aki komoly karrier előtt áll, amennyiben le tudja küzdeni egy apró hibáját: nem tud hazudni.

Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg…

Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!