Jegyvásárlás

Program


Oláh Krisztián Quartet & Rick Margitza: At The Back Of My Mind / JAZZ SHOWCASE

Oláh Krisztián Quartet & Rick Margitza: At The Back Of My Mind / JAZZ SHOWCASE

Oláh Krisztián már egy ideje forgatta a fejében, hogy elkészíti első, csak saját szerzeményeket tartalmazó lemezét, amelynek 2019 őszén jött el az ideje. A Jazz Showcase nyitókoncertjén a zongorista ezt, az At The Back Of My Mind című, ízig-vérig modern szellemiségű anyagot mutatja be csupa fiatal erőt felvonultató négyesével és az egykor Miles Davis zenekarában is muzsikáló, magyar felmenőkkel is…  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. február 7. péntek, 20:00

Oláh Krisztián Quartet & Rick Margitza: At The Back Of My Mind / JAZZ SHOWCASE

Oláh Krisztián Quartet:
zongora    Oláh Krisztián
szaxofon    ifj. Oláh Kálmán
nagybőgő    Orbán György
dob    Serei Dániel

Vendég:
szaxofon    Rick Margitza

Oláh Krisztián már egy ideje forgatta a fejében, hogy elkészíti első, csak saját szerzeményeket tartalmazó lemezét, amelynek 2019 őszén jött el az ideje. A Jazz Showcase nyitókoncertjén a zongorista ezt, az At The Back Of My Mind című, ízig-vérig modern szellemiségű anyagot mutatja be csupa fiatal erőt felvonultató négyesével és az egykor Miles Davis zenekarában is muzsikáló, magyar felmenőkkel is rendelkező Rick Margitza tenorszaxofonossal.

A Junior Prima Díjas Oláh Krisztián nem először áll a Fesztivál Színház színpadán: 2016-ban ünnepelhettük szintén a Jazz Showcase keretében, hogy két társával, Tálas Áronnal és Gayer Mátyással mindhárman az előző évi Montreux-i Jazz Fesztivál nemzetközi zongoraversenye döntősei lettek. Krisztián 2018-ban a magyar zenészek közül elsőként kapott meghívást az amerikai Thelonious Monk Institute nemzetközi jazzversenyére, ahol a világ tizennégy legjobb jazz-zongoristája között versenyzett. A felkészülés és a verseny ideje alatt szerzett tapasztalatok nyomán született az At The Back Of My Mind. Fiatal korát meghazudtoló érett hangon megszólaló szerzeményeiben a jazz kifejezőeszközein keresztül törnek felszínre mindazok a zenei inspirációk, amelyek az elmúlt századok európai klasszikus zenei örökségére utalnak. A társak, ifj. Oláh Kálmán, Orbán György és Serei Dániel nagyszerű improvizációs képességeinek köszönhetően spontán megoldásokra is bőven számíthatunk. A rendkívül sokoldalú tenorszaxofonos, Rick Margitza időről időre talál rá alkalmat, hogy magyar muzsikusokkal is zenéljen, miközben világszerte keresett szólistává vált az elmúlt évtizedekben - Davisen kívül dolgozott McCoy Tynerrel, Chick Coreával és Maria Schneiderrel is.

Ajánlatunk


Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL VOLO, egy felejthetetlen koncerttel tér vissza Budapestre, hogy elvarázsolja a magyar közönséget az MVM Dome színpadán, 2024.10.10-én.

A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli utolsó turnéjára kiegészült a világhírű Tropicana Club szólótáncosaival és így egy különleges műsorral várja mindazokat, akik egy igazi karibi élményre vágynak.

A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű Killer Queen együttes kapcsán a neves People magazin egyenesen úgy nyilatkozott, hogy Freddie Mercury újra él! Itt az alkalom, hogy átélje a hátborzongató csodát és ezrekkel énekelje a jól ismert szövegeket.

Ajánló


Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt…

Giuseppe Verdi AIDA Opera három részben, négy felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!