Jegyvásárlás

Program


Once/Egyszer...

Once/Egyszer...

A Madách Színház újabb világsikert hozott el Budapestre: a Madách Színházban non-replica változatban látható a ONCE/EGYSZER… című musical, Szirtes Tamás rendezésében. 
 több

A Once musical John Carney azonos című, 2007-es filmjének színpadi változata. Ahogy a film, úgy a musical zenéjét és szövegét is Glen Hansard és Markéta Irglová írta, és szerepel benne világhírű daluk, a Falling Slowly, amellyel 2008-ban elnyerték az Oscar-díjat a Legjobb eredeti dal kategóriában. A musical szövegkönyvét Enda Walsh írta. A darabot 2011-ben a New York Theatre Workshop-on mutatták be, 2012-ben debütált a Broadwayn. Tizenegy Tony-díj jelölést kapott, amelyekből nyolcat el is nyert, köztük a Legjobb Musical, Legjobb Színész és Legjobb Szövegkönyv kategóriában. 2013-ban elnyerte a Legjobb zenés színházi album Grammy-díját is. A musicalt 2014-ben mutatták be Londonban. Az előadást hat kategóriában jelölték Laurence Olivier-díjra, ebből kettőt elnyert, a Legjobb színésznő és a Legkiemelkedőbb zene díját.

A magával ragadó történet főhőse egy dublini utcazenész srác, aki éppen az álmait készül feladni, amikor egy gyönyörű, fiatal cseh lány egyszerre mély érdeklődést mutat a fiú szerelmes dalai iránt, és pozitív személyisége új perspektívát ad a zenésznek. Kölcsönös vonzalmukat beárnyékolják a múlt lezáratlan szerelmei, mégis, ez a valószerűtlen kapcsolat mélyebbnek és összetettebbnek bizonyul egy átlagos románcnál. A „Once” már a legelső hangtól fogva megragadja a nézőt, és nem engedi el. Feledhetetlen történet arról, hogy ne hagyjuk veszni álmainkat, és hogy a zene hatalma mindnyájunkat összeköt. A darab különlegessége, hogy a szereplők maguk alkotják a musical zenekarát is, így komoly hangszeres tudással rendelkező színészek kiválasztására volt szükség.

A díszletet Khell Zsolt, a jelmezeket Rományi Nóra tervezi, a koreográfus Tihanyi Ákos.
A darabot Bárány Ferenc és Puller István fordította.
A főszerepekben Dolhai Attila, Zöld Csaba, Gubik Petra, Simon Boglárka és Tompos Kátya lép majd színpadra.

A ONCE / Egyszer... bemutatását a Music Theatre International (Europe) - www.mtishows.eu - és a Theatrum Mundi Színházi és Irodalmi Ügynökség -  www.theatrum-mundi.hu - közötti különleges megállapodás teszi lehetővé.

Szereposztás:
Srác: Dolhai Attila/ Zöld Csaba
Lány: Gubik Petra / Simon Boglárka / Tompos Kátya
Billy: Barát Attila / Lőrincz Sándor
Bankfiókvezető: Magyar Attila / Sándor Dávid
Baruska: Fehér Adrienn / Sáfár Mónika
Reza: Békefi Viktória / Szemerédi Bernadett
Fater: Csuha Lajos / Fillár István
Svec: Borsányi Dániel / Sánta László
Andrej: Krausz Gergő / Mező Zoltán
Exbarátnő: Balog Tímea / Pethő Dorottya
Műsorvezető: Csintalan Márk / Scheich Dávid
Eamon: Némedi Árpád / Torma Ferenc
Valamint:   
Borbély Brigitta
Fortuna Zsanett
György László
Kovács Péter
Németh Ádám
Sánta-Széphalmi Júlia
Váradi Éva
Végh Kata
Vincze Kata
Zaka Tamás

Alkotók
Díszlettervező     Khell Zsolt
Jelmeztervező     Rományi Nóra
Zenei vezető     Kocsák Tibor / Köteles Géza
Koreográfus     Tihanyi Ákos
Animáció     Vízvárdi András
Világítástervező     Madarász "Madár" János
Zenei munkatárs     Erős Csaba
Gitár instruktor     Antoni Arnold
Szcenikus     Szűcsborus János
Koreográfus asszisztens     Molnár Ferenc
Zenei asszisztens     Kutschera Éva
A rendező munkatársa     Jantyik Csaba / Váradi Éva
Rendező     Szirtes Tamás

Ajánló


A Csík Zenekar 2021-ben országos koncertturnéra indul legendás vendégeikkel, Presser Gáborral és Karácsony Jánossal együtt, hogy mindenkinek megmutassák „A dal…

Sem a névadót, sem a zenekarát nem kell bemutatni, hiszen Emir Kusturica az egyik leghíresebb filmrendező az ex-jugoszláv régióból, a…