Jegyvásárlás

Program


Orgona-párbaj - Sietze de Vries és Dirk Elsemann

Orgona-párbaj - Sietze de Vries és Dirk Elsemann

A versenyzés az ember egyik legősibb ösztöne, az állatvilágból hoztuk magunkkal, a természetes kiválasztódás nélkülözhetetlen eszközeként. Ennek egyik különlegesen koncentrált, kétszereplős változata a párviadal. Miért éppen a zene világából hiányozna?

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. április 3. szerda, 19:30

A zenetörténetből számos nagy vetélkedést ismerünk. Már a középkori trubadúrok is versengtek (lásd a Tannhäuserben megénekelt wartburgi dalnokversenyt, vagy a Mesterdalnokokbeli versengést a nürnbergi iparosok között), a későbbiekből pedig tudunk Bach és Marchand párviadaláról ¬(amely végül elmaradt, a hagyomány szerint azért, mert Marchand tudomást szerzett Bach kvalitásairól, és megfutamodott), Mozart és Clementi, Liszt és Thalberg zenei duellumáról, és sok hasonlóról. Ezeknek legújabb kori, játékos és nagyon barátságos változatát kínálja közönségének a Müpa, az Orgonapárbajok hallatlanul népszerű sorozatában.
Pályatársak lépnek pódiumra - ezúttal a holland Sietze de Vries (1973) és a német Dirk Elsemann (1977), hogy rendkívül sok és sokféle módon mérjék össze tudásukat. (Mindketten párbajoztak már korábban is a Müpában. Újbóli meghívásuk azt sugallja, hogy méltó „ellenfelei” lesznek egymásnak.) A feladványok többnyire nagyon nehezek, de mindig igen elmésen vannak kitalálva, és az esetek többségében mulatságosak is. A hallgatóság, miközben a versengést követi, elgondolkodhat azon, hogy a nagy barokk orgonista-zeneszerzők mai utódainak még mindig milyen sokoldalú tudással kell rendelkezniük…
Ami a legfontosabb: ezeken a párbajokon nem vérzik el senki, nincs vesztes, és nyertes sincs. Azazhogy egy nyertes mégiscsak van: a közönség, amely az első perctől az utolsóig önfeledten szórakozik, miközben - talán észre sem veszi - sokat tanul a zene legkülönfélébb fogalmairól.

műsorvezető: Fassang László, Tóth Árpád

Ajánlatunk


A tánc-thrillerben felbukkanó alakok kettős kötődésűek: egyrészt leképezik az alapmű karaktereit, másrészt lakói vagy alkalmazottai a műintézménynek. A Herceg anyja – nálunk gyógyító apáca. Alexander – medikustárs, aki bár óvná barátját, fellépése hatástalan. Siegfried – a láncok és erőszak, a fizikai bántalmazás helyett a kedvességre és türelemre hangsúlyt fektető fiatal orvos, akibe Odette – épp e gesztusait félreértve – menthetetlenül beleszeret.

A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés. A vád: kapcsolat az akkor száműzött Napóleonnal. A vád hazugságra épül, de Dantes már nem tudja bizonyítani igazát.

Ajánló


A vígjáték egy izgalmas, kalandos utazáson keresztül, rengeteg humorral világít rá a középkorú nők és a változó kor kikerülhetetlen nehézségeire.…

A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

Május 11-én fergeteges ValMar koncerttel zárul a 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!