Jegyvásárlás

Program


ÓVILÁG ÉS ÚJVILÁG Kocsis bérlet 1.

ÓVILÁG ÉS ÚJVILÁG Kocsis bérlet 1.

Lengyel és cseh mesterművek, romantikus és 20. századi kompozíciók alkotják a Nemzeti Filharmonikus Zenekar koncertjének műsorát, melyben egy népszerű zongoraversenyt fognak közre a táj ihlette szimfonikus alkotások – az elsőt Lengyelország történelmi vidéke, a másodikat Amerika inspirálta.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. december 8. csütörtök, 19:30

ÓVILÁG ÉS ÚJVILÁG

A 2013-ban elhunyt Wojciech Kilar az új lengyel zene világsikerű alkotója volt, aki pályája második felében tudatosan fordult a közérthető, hagyományhű stílus felé. Szimfonikus költeménye, az Orawa (1986) zenei tájköltészet, mely Lengyelország izgalmas múltú, Szlovákiával határos történelmi területének állít emléket. Frédéric Chopin f-moll zongoraversenyét a megtévesztő opusszámozás miatt másodikként tartja számon az utókor, valójában azonban ez a zeneszerző első ilyen műfajú műve. A darabot tizenkilenc évesen, 1829-ben írta. Antonín Dvořák IX. szimfóniája ezzel szemben érett kori alkotás, sőt a cseh zeneszerző utolsó évtizedének emblematikus opusa, melyet 1893-ban írt, miközben – 1892 és 1895 között – az Amerikai Nemzeti Konzervatórium igazgatójaként New Yorkban tartózkodott. A műben izgalmasan keveredik az idegenben megismert afroamerikai dallamvilág és a szláv kolorit.
 
Ingrid Fliternek fiatalon a Nemzeti Filharmonikus Zenekart vezető Kocsis Zoltán is mentora volt. Az argentin zongoraművésznő játékát a rendkívüli temperamentum és a briliáns technika elegye teszi hódítóvá. Vassily Sinaisky az egyik legjelentősebb orosz karmester, aki a Muszin és Kondrasin által képviselt értékes hagyományt viszi tovább. Kiemelkedő karrierje során fontos pozíciókat töltött be, vendégkarmesterként fellépett a világ számos vezető zenekara élén és operaházában.

Műsor:
Wojciech Kilar: Orawa (vonószenekarra)
Frédéric Chopin: II. (f-moll) zongoraverseny, op. 21
***
Antonín Dvořák: IX. (e-moll) szimfónia („Az Újvilágból”), op. 95
 
Közreműködik:
Ingrid Fliter zongora
Nemzeti Filharmonikus Zenekar
Vezényel: Vassily Sinaisky

Ajánlatunk


Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc. Lúdvérc. Osszátok be..

Tornádó gyorsaságú pörgések, hihetetlen jelmezek, lélegzetelállító mozdulatok és mindent elsöprő szenvedély. Ez a Grúz Állami Népi Együttes! Újra Magyarországon a legendás Shukishvili!

Ajánló


Tizenkét embernek kell döntenie egy ember sorsáról: bűnös vagy nem bűnös. De hogyan hozhat egyhangú döntést, hogyan találhatja meg a…

Boris Eifman / ifj. Johann Strauss A PYGMALION-HATÁS Balett két felvonásban

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!