Jegyvásárlás

Program


Parasztopera - Kassai Thália Színház vendégjátéka

Parasztopera - Kassai Thália Színház vendégjátéka

Pintér Béla - Darvas Benedek
Parasztopera
Népies-zenés krimiballada



 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. május 30. hétfő, 19:00

A kassai Thália Színház vendégjátéka

Roland és Etelka házasodni készül. Két világ találkozik az esküvő napján: Etelka szülei, a kikupálódott városi polgárok és Roland szülei, a gazdag parasztok. „A menyasszony domborodik, a magyarság szaporodik” – énekli Julika, a vőlegény mostohatestvére, akinek szintén van titkolnivalója. De pontosan így van ezzel az egész család. Mindenki csacsog, mindenki örül. Mindenki úgy tesz, mintha minden tökéletes lenne. De egyre inkább repedezni kezdenek a hazugságokból, elhallgatásokból épített falak. Sorra derül fény kisebb-nagyobb rejtélyekre: ki kit utál?, ki kit szeret?, ki kinek a kije? Julikát mostohaapja két hold szőlőért eladta a részeges állomásfőnöknek. Amikor az üzlet meghiúsulni látszik, bosszúból az Állomásfőnök beszélni kezd, egy régi-régi történetbe fog bele. Fokozatosan megelevenedik a múlt. A múltból pedig felbukkan a Cowboy és kiderül ő a kulcs a legnagyobb rejtélyhez. Mindenki találkozott vele, mindenkinek van hozzá köze, mindenki életére hatással volt.

A népzenét a barokk operával ötvöző fergeteges történet egy kudarcra ítélt lagziról mesél. Szegénység és kiszolgáltatottság, kisemberi vágyak és mindennapi hazugságok, gyilkos humor és humoros gyilkosság. Mindenki csak boldogulni akar és ez a legbiztosabb út a boldogtalansághoz. Kusza családi kötelékek és bonyolult érzelmi viszonyok. Vérbő komédia és gyötrelmes dráma. Édes titkok és fájdalmas leleplezések. Semmi sem az aminek látszik.

Ajánlatunk


zenés átirat két részben

Szekeres Adrien és László Boldizsár szimfonikus dal-estje

Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

Ajánló


Egy szállodai szoba a helyszín, ahol két jó barát, két fiatal háziorvos fergeteges legénybúcsúra készül. Alex, a hűséges cimbora gondosan…

40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!