Jegyvásárlás

Program


Pászti-bérlet 1. Szeretethimnusz - vezényel: Somos Csaba

Pászti-bérlet 1. Szeretethimnusz - vezényel: Somos Csaba

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. október 18. csütörtök, 19:30

HAYDN: Nelson-mise
ORBÁN GYÖRGY: Ricercare

Szemere Zita – szoprán
Bakos Kornélia – mezzoszoprán
Szappanos Tibor – tenor
Bakonyi Marcell – bariton
Lisztes László – narrátor

Nemzeti Énekkar (karigazgató: Somos Csaba)
Angelica Leánykar (karigazgató: Gráf Zsuzsanna)

Nemzeti Filharmonikus Zenekar
Vezényel: Somos Csaba


Szeretethimnusz

Bő kétszáz év különbséggel keletkezett oratorikus művek szólalnak meg az izgalmas műsorban: a bécsi klasszikus stílus egyik legpompásabb miséje után egy népszerű magyar kortárs kórusszerző alkotását hallhatjuk. Haydn „a szorongattatások idején” alcímet viselő, az angol admirális tiszteletére csak később átkeresztelt műve után azt a kompozíciót hallhatjuk, amely Somos Csaba felkérésére íródott 2009-ben. A Ricercare egy híres bibliai szöveg, amely Szent Pál Korintusiaknak írott első leveléből a szeretethimnuszként is ismeretes részlet személyes interpretációja. Ahogyan Orbán György fogalmaz, próbálkozás, olvasat, amelynek központjában „fúgaféleség” található, a Kossuth-díjas szerző ezért is választotta címnek a korai barokk fúgákra utaló, de keresgélést is jelentő olasz „ricercare” szót. A nagyszerű szólisták és a Nemzeti Énekkar mellett a Gráf Zsuzsanna vezette világhírű leánykar is aktív szerepet vállal a hangversenyen.

Ajánlatunk


Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi...

Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a Recirquel új produkciója. A Vági Bence művészeti vezető rendezte Solus Amor a társulattal való többéves közös munka során megteremtett „cirque danse” nyelvén megszólaló monumentális előadás korunk természet és csoda iránti vágyódásából meríti erejét.

Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei alakították.

Ajánló


A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events a tavaly decemberi teltházas A Gyűrűk…

A belépőjegy tartalma a múzeum kiállításának megtekintését (végvári életpanoptikum, huszárbaba gyűjtemény, régi eszközök gyűjteménye, porcelánbaba gyűjtemény, csárda múzeum, lovas eszközök…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!