Jegyvásárlás

Program


Pászti-bérlet 2. Emberi hang - vezényel: Hamar Zsolt

Pászti-bérlet 2. Emberi hang - vezényel: Hamar Zsolt

EMBERI HANG - Női sorsok, szerelmek, humor, líra

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. november 11. vasárnap, 19:30

POULENC: Az emberi hang
PETROVICS EMIL: Lysistrate

Váradi Zita – szoprán
Szalai Ágnes – szoprán
Kolonits Klára – szoprán
Horváth István – tenor

Nemzeti Énekkar (karigazgató: Somos Csaba)
Nemzeti Filharmonikus Zenekar
Vezényel: Hamar Zsolt


A nők megesküsznek, hogy addig nem élnek házas életet férjükkel, amíg azok be nem fejezik a háborút – izgalmas konfliktus, de a végkifejlet aligha lehet kérdéses. Az Arisztophanész komédiáján alapuló, átdolgozott formájában 1971-ben bemutatott egyfelvonásos vígopera nem a hagyományos értelemben vett színpadi mű, hanem koncertszerűen egymáshoz illesztett, de egymást logikus rendben követő zeneszámok sorozata. „A Lysistrate nem a borzalmakat ábrázolja, a gúny nem kevésbé éles fegyverét szegezi a háborúnak. Ez alapjában meg is határozza a zeneszerző eszközeit. A koncertvígopera zenei anyagában helyénvaló az oldott, könnyed, szinte frivol hang, a helyenként a jazzből kölcsönzött, eleven ritmika: a gregoriánra emlékeztető, archaizáló dallamképzés, a hangszerelés sok-sok fintora” – írta a műről Breuer János zenetörténész. A musicalből hatásos, szórakoztató és könnyen befogadható alkotássá formált opera megszólaltatására aligha mutatkozik ma elhivatottabb karmester Hamar Zsoltnál, aki maga is a szerző tanítványaként diplomázott a Zeneakadémián. A koncert első részében a francia Poulenc 1959-bemutatott egyfelvonásosa hangzik el, amely nemcsak abban különleges, hogy mindössze egyetlen énekes szereplőre íródott, hanem témája miatt is: a „cselekmény” egy nő és egy férfi utolsó telefonbeszélgetése, ennek minden lelki bonyodalmával és személyes tragédiájával.

Ajánlatunk


A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés. A vád: kapcsolat az akkor száműzött Napóleonnal. A vád hazugságra épül, de Dantes már nem tudja bizonyítani igazát.

Ivan Menchell pergő, mély emberismeretről árulkodó vérbő komédiája sok-sok kacagás mellett megható, megrendítő pillanatokat kínál mindenkinek, aki valaha szeretett és szerették.

Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek való megfelelés kényszeríti ránk. (Kovács Bálint)

Ajánló


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök…

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!