Jegyvásárlás

Program


Az elnök szabadsága - Schneider Z., Söptei A., Sztarenki P., Erdélyi T., Ágoston P.
6

Az elnök szabadsága - Schneider Z., Söptei A., Sztarenki P., Erdélyi T., Ágoston P.

A történet 1991. augusztus 18-án indul. Mihail Gorbacsov rövid szabadságát tölti a krími nyaralójukban a családjával. A berlini fal már nem áll. A Szovjetunió elnökén erősödik a világpolitikai nyomás, hogy változtasson a szovjetrendszeren. Gorbacsov éppen a tengerparti ház verandáján pihen a feleségével.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. február 2. szerda, 19:30

A Glasznoszty és a Peresztrojka reformere már befejezte beszédének megírását, két nap múlva kell majd elmondania, hogy a tagköztársaságok ugyan laza szövetségben maradnak, de maguk választhatnak saját vezetőt. Békésnek tűnik a helyzet, nyugodtnak a tenger. Ám a kemény kommunista reakció erői, a KBG fegyveresei hirtelen körbeveszik a házat, Gorbacsovot és családját foglyul ejtik. Lényegében házi őrizetbe helyezik és hermetikusan elszigetelik őket, semmiről sem tudnak, a moszkvai rendkívüli állapotról sem. Gorbacsovot lemondásra szólítják fel, közben kifelé azt terjesztik, az egészségügyi állapota miatt nem tudja ellátni a feladatát. Puccskísérlet az elnök és a reformjai ellen. 1991. augusztus 18-a történelmi nappá vált – egy óriásrendszer bukásának előestéjévé.A „nyolcak bandája” puccskísérletét az oroszországi parlament alkotmányellenesnek ítélte, s általános politikai sztrájkra hívta fel a lakosságot. Borisz Jelcinnek, az Oroszországi Föderáció elnökének a vezetésével legyőzték a puccsistákat. Augusztus 21-én Gorbacsov visszatért Moszkvába, ám akkorra már teljesen megváltozott körülmények közé. Megindult a Szovjetunió széthullása, bomlásnak indult a Kommunista Párt is. A Szovjetuniót 1991. december 8-án felváltotta a Független Államok Közössége (FÁK) laza konföderációja. Jelcin jelentette be, hogy Gorbacsov országa már nem létezik. Államfői tisztségéről Gorbacsov 1991. december 25-én lemondott. Paradox módon az elvetélt puccskísérlet még gyorsította is a szovjet államközösség szétesését, amivel formálisan is lezárult az 1917-ben indult történelmi periódus.

Penny Gold, a BBC drámaírója formálta „feszült politikai és családi drámává” (Sunday Times) a valós puccskísérlet óráit. A darabot Raisza Gorbacsova naplója ihlette, általa tudjuk pontosan, milyen személyes dráma és politikai thriller zajlott a színfalak mögött.

Szereplők:

Mihail Szergejevics Gorbacsov: Schneider Zoltán

Raisza Makszimovna: Söptei Andrea

Irina, a lányuk: Erdélyi Timea

Plehanov, a KGB elnökért felelős biztonsági vezetője: Sztarenki Pál

Anatolij, Irina férje: Ágoston Péter

Rendező: Sztarenki Pál

Az előadás a szerző engedélyével, a Hofra Kft. közvetítésével jött létre.Az előadást 12 éven fellüli nézőinknek ajánljuk!

Támogató: Emberi Erőforrások Minisztériuma

         

Ajánlatunk


Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a HUNGÁRIA.

43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival, Pozsgai Zsolt átdolgozásában. Emberi drámák, sorsok, a jó és a rossz megítélése, ami olykor nem is olyan egyszerű.

Ajánló


A belépőjegy tartalma a múzeum kiállításának megtekintését (végvári életpanoptikum, huszárbaba gyűjtemény, régi eszközök gyűjteménye, porcelánbaba gyűjtemény, csárda múzeum, lovas eszközök…

A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!