Jegyvásárlás

Program


Pisztráng

Pisztráng

Két nagyszabású remekművet hallhatnak az érdeklődők az Egyetemi Hangversenyteremben rendezett kamarazenei bérletsorozat harmadik estjén. Giuseppe Verdi még életművét jól ismerő barátait is meglepte 1873-ban komponált e-moll vonósnégyesével, a legklasszikusabb kamarazene-műfaj repertoárjának izgalmas darabjával.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. február 13. vasárnap, 16:00

Két nagyszabású remekművet hallhatnak az érdeklődők az Egyetemi Hangversenyteremben rendezett kamarazenei bérletsorozat harmadik estjén. Giuseppe Verdi még életművét jól ismerő barátait is meglepte 1873-ban komponált e-moll vonósnégyesével, a legklasszikusabb kamarazene-műfaj repertoárjának izgalmas darabjával. A négy tételes kompozíció tematikája persze rögtön leleplezi az olasz opera nagy mesterét, hiszen bővelkedik gyönyörű melódiákban – ám a pazar fúga-finálé például Verdi kevéssé ismert arcát is megmutatja. A hangverseny második felében Schubert 1819-ben készült A-dúr zongoraötöse hangzik el, amely a két évvel korábban Schubart versére írott, népszerű dalról kapta melléknevét: a népszerű „Pisztráng-dal” melódiája a negyedik, variációs tétel témájaként bukkan fel. A Győri Filharmonikus Zenekar művészeihez a győri illetőségű fiatal zongorista, Baross Ádám társul a Berkes Kálmán művészeti vezetésével megvalósuló hangversenyen.

Közreműködnek: Baross Ádám és a Győri Filharmonikus Zenekar művészei

Műsor:

G. Verdi: Vonósnégyes                               

F. Schubert: A-dúr zongoraötös, D.667, „Pisztráng”    

Ajánlatunk


A német színház és film megújítója, Rainer Werner Fassbinder műve egy idősödő takarítónő és egy bevándorló szerelmén keresztül az emberi kiszolgáltatottság történetét meséli el szívszorító egyszerűséggel és tisztasággal.

Évnyitó vagy szülői értekezlet? Napközi ügyelet és portfólió készítés? Mit tegyünk, ha a tanár kollégák játszmákba hajszolják egymást és visszaélnek a helyzetükkel? Mi történik, ha a megannyi dolgozat javítása vagy az iskolai kirándulás kihat a pedagógus magánéletére?

A történet két szélhámosról szól: Lawrence úriember, akiről könnyen elhisszük, hogy nemesi sarj, egy száműzött uralkodó; Freddy Benson azonban kisstílű. Meséjében szegény, beteg nagymamájának gyűjt könyöradományokat. Kettejük barátsága akkor kezdődik, amikor kiderül, hogy mindketten a Riviérán kívánnak turistákat kifosztani, és rájönnek, hogy szövetkezve könnyebb. A Steve Martin és Michael Caine játékával fémjelzett film nem véletlenül ihlette meg a „színházcsinálókat”. A fordulatokban gazdag és rendkívül humoros történet kiváló zenével fűszerezve robbant be a Broadwayre, útját azóta is töretlen nevetésorkán, tapsvihar és díjeső övezi.

Ajánló


Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva…

Előfordul: hulla, és annak fagyasztása, csontok, hányás, köpés, meztelenség, verekedés, felnőttfilm-részlet, kitört ujjak, kábítószer fogyasztása és terjesztése, méregkeverés, zászlóégetés (ja…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!