Jegyvásárlás

Program


Plácido Domingo zarzuelakoncertje / LISZT ÜNNEP 2022

Plácido Domingo zarzuelakoncertje / LISZT ÜNNEP 2022

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. október 9. vasárnap, 19:30

Közreműködik: María José Siri – szoprán, Airam Hernández – tenor, Nemzeti Filharmonikus Zenekar

Vezényel: Jordi Bernàcer

 

A zarzuela a spanyol zenés színház nagy múltú, a barokk korai évtizedeiig visszanyúló műfaja, mely Spanyolországon kívül egy sor más spanyol nyelvű országban is meghonosodott és virágzott. Egyik jellegzetessége, hogy prózai és énekelt részek váltják egymást, de a zene – az áriáktól a népszerű dalokig – nem puszta ékítmény, hanem meghatározó dramaturgiai szerepet is játszik. Plácido Domingo számára igen fontos e műfaj hagyományainak fenntartása, hiszen szülei világhírű zarzuela-előadók voltak, így saját pályája is ebből a közegből indult el a világhír felé. „A zarzuela volt az a zene, amelynek szüleim az életüket szentelték, és emiatt határoztam el, hogy támogatni fogom a fiatal zarzuelaénekeseket” – nyilatkozta egyszer. Müpabeli koncertjén a San Franciscó-i Opera rezidens karmestere, Jordi Bernàcer vezényletével a Nemzeti Filharmonikus Zenekar kíséri.

Ajánlatunk


A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet támogatására jött létre. Az intézet az ország elismert tüdőgyógyászati centruma, elévülhetetlen érdemei vannak a légzőszervi betegségek megelőzésében, gyógyításában, valamint az ehhez köthető kutatásokban és oktatásban is. Az Alapítvány hozzájárul az intézetben zajló kiemelkedő szakmai munka minőségének támogatásához, valamint a munkahelyi környezet és feltételek fejlesztéséhez.

Ajánló


Molnár Ferenc vígjátéka egy furcsa szerelmi négyszög története ironikus, szívfacsaró mese.

“Mert van a Stradivari és egy átlagos hegedű, A Stradivari Stradivari, a másik meg középszerű! És én hazudhatnék neked tovább,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!