Jegyvásárlás

Program


Platon Karataev

Platon Karataev

A kvartett a Müpában már ősszel érkező harmadik lemezéről mutat be új dalokat, számos meglepő feldolgozás mellett.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. szeptember 16. csütörtök, 20:00

Platon Karataev

A Tolsztoj-karakterről elnevezett Platon Karataev már 2016-os feltűnésekor olyan erős dalokkal jelentkezetett, amelyekről sütött, hogy széles, akár nemzetközi közönség szeretetét is ki fogják vívni. Az eddig megjelent két nagylemez, a telt házas koncertek, a sikeres hazai és külföldi turnék, valamint a sokmilliós Spotify-hallgatottság igazolta is a várakozásokat. A kvartett a Müpában már ősszel érkező harmadik lemezéről mutat be új dalokat, számos meglepő feldolgozás mellett.

A Platon Karataev kezdettől a legjobb dalszerző-hagyományokat csillogtató, mély, emberi szerzeményekkel jelentkezett, nem csoda, hogy annyi mindenkit megérintett a világ bármely pontján. Eleinte az akusztikusabb indiefolk volt a főcsapás, aztán a megszólalás az Atoms című 2020-as második albummal epikusabb, hangosabb irány felé fordult. Az önvizsgálatot és a világ jobb megértését kérdésfelvetésekkel ösztönző dalok a 2021 novemberében érkező harmadik nagylemezen is hasonló pályán mozognak majd. A Partért kiáltó című albumról több szám ezen a koncerten debütál, de várhatók további különlegességek is. Egyrészt két korábbi, angol nyelvű Platon-dal (Aphelion, Light Trap) itt hangzik el először magyarul, másrészt egészen széles spektrumból szólalnak meg feldolgozások: a Vágtázó Halottkémek zajattakjától (Halló, mindenség, Aláírhatatlan történelem), a Kaláka ős-indiefolkján át (Valaki jár a fák hegyén) Arvo Pärt szakrális minimalizmusáig (My Heart's In The Highlands - saját magyar fordításban). Mindez - a tavalyi Atoms Reimagined remixlemezzel összhangban - azt is bizonyítja, hogy a Platon Karataev zenéje mennyire sokszínű, ám kitartóan a létezés fő kérdései szerepelnek fókuszában.

Platon Karataev:
ének, gitár: Balla Gergely
ének, gitár: Czakó-Kuraly Sebestyén
dob: Bradák Soma
ének, basszusgitár: Sallai László

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


A zenében a historizmus nemcsak azt jelenti, hogy korabeli hangszerek kópiáin szólalnak meg régi művek: olykor azt is, hogy az előadók felelevenítenek egy olyan szokást, amelynek több évszázada hódoltak a zenekedvelők.

1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem tisztázott baleset okozója volt. A baleset tetteseként az Operaház titokzatos Fantomját emlegették.

Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!