Jegyvásárlás

Program


PREMIER II. Wolf Péter Klarinétverseny - ősbemutató ( A Concerto Budapest szervezésében )

PREMIER II. Wolf Péter Klarinétverseny - ősbemutató ( A Concerto Budapest szervezésében )

Wolf Péter Klarinétverseny - ősbemutató
Közreműködik Klenyán Csaba klarinét
Vezényel Rácz Zoltán



 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. április 7. szombat, 22:00

A Concerto Budapest PREMIER sorozata, egy-egy koncert után 22:00 órai kezdéssel mutat be eddig soha nem hallott műveket. A kötetlen társasági eseménysorozat keretén belül kortárs zeneszerzők műveinek ősbemutatói szólalnak meg. A PREMIER koncertek után egy kellemes beszélgetésen ismerheti meg a közönség alaposabban a művet és az alkotóját.

Esti hangverseny után még egy későesti koncert: erre vállalkozik ezúttal a Concerto Budapest együttese, amikor a Khatia Buniatishvilivel közös fellépést követően nekivágnak még egy új magyar kompozíció ősbemutatójának. Ahogy a sorozat első alkalmán, úgy ezúttal is a Liszt-, Kossuth és Bartók-Pásztory-díjas Rácz Zoltán vezényel majd, a mű pedig, amelynek első felhangzása ígérkezik, Wolf Péter Klarinétversenye lesz. A hetvenedik életévét 2017-ben ünneplő komponista a legtöbbek számára elsősorban alighanem filmek és tévéműsorok zeneszerzőjeként ismert, azonban munkássága ennél jóval szélesebb és változatosabb, amint erről a most ősbemutató gyanánt felhangzó Klarinétverseny is tanúságot tesz majd. A versenymű magánszólamát Klenyán Csaba játssza, ez a nagyszerű, sokoldalú és egészséges humorérzékkel megáldott muzsikus, aki pár éve egy szövegében így jellemezte önmagát és hangszeres előadói szerepét: „Nem beletörődni; felrázni! Mint néhány üveges orvosságot. (…) Mindig elfelejtem, hogy az vagyok, aki. De klarinétos, a teremburáját (legfőképp kupolás előadótermekre értendő a honi indulatszó.)” És erre a programra is igaz lesz, amit még Klenyán akkor a fentiekhez önironikusan hozzátett: „Magyar zene. Egy édesbús hangú hangszeren prezentálva.”

Ajánlatunk


Martin Rauhaus komédiája hatalmas filmsiker volt hazájában, színpadi változata pedig Németország után először nálunk mutatkozik be.

Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

Ajánló


Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását…

A német színház és film megújítója, Rainer Werner Fassbinder műve egy idősödő takarítónő és egy bevándorló szerelmén keresztül az emberi…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!