Jegyvásárlás

Program


RÁBAI 100 ünnepi előadás

RÁBAI 100 ünnepi előadás

Az előadás a társulat nagyformátumú alapítójára a száz éve született Rábai Miklósra emlékezik.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. október 30. szombat, 19:00

RÁBAI 100 ünnepi előadás - Tánc-Tánc-Tánc jubileumi előadássorozat
70 éves a Magyar Állami Népi Együttes

 

Szálljatok fiókáim

Az előadás a társulat nagyformátumú alapítójára a száz éve született Rábai Miklósra emlékezik.

Mi emberek hajlamosak vagyunk nagyságaink szellemét, szobrokba, emléktáblákba, utcák és terek neveiben megörökíteni, eleget téve a kor, a közösség elvárásainak. A mi műsorunk nem emlékmű, nem vésünk márványt és nem öntünk bronzot, csak emlékezünk és felmutatunk, fejet hajtva Rábai Miklós életműve előtt.

Rábai Miklós alkotásai a színpadi néptáncművészet kezdeteihez kalauzolnak el, ahhoz a legendás korhoz, melyben szinte a semmiből teremtődött meg ez a műfaj. Az előadásban megjelenő Rábai alkotások nemcsak a Magyar Állami Népi Együttesnek szereztek világhírnevet, hanem a magyar kultúra és művészet arany lapjaira íródtak. Közöttük is kitüntetett az Ecseri lakodalmas, melyet több mint ezerszer játszott a Társulat a világ legnagyobb színháztermeiben. A Kállai kettős, aminek különlegessége, hogy muzsikáját Kodály Zoltán az együttes számára komponálta, valamint ilyen a Háromugrós is, hisz nemzedékek óta a színpadi néptáncművészet egyik legemblematikusabb leánytánca.

Az előadásban részletek láthatók a Történetek a Magyar Állami Népi Együttesről c. dokumentumfilmből, melyben nemcsak az alapító nemzedék, de kortársak, tánctörténészek, esztéták is megszólalnak, segítve a nézőt Rábai Miklós méltán korszakos művészetének mind teljesebb megismerésében.

A bejátszások videófelvételei az Archimedia Kft. megbízásából készültek. Producer: Bakonyi Viktor. Rendező: Medgyesi Gabriella

 

 

Ajánlatunk


Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

Ajánló


A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai…

A „Csirbiri” koncerten a filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!