Jegyvásárlás

Program


Radar L. Ritók Nórával: Áthidalni a társadalmi szakadékokat?

Radar L. Ritók Nórával: Áthidalni a társadalmi szakadékokat?

Egy téma, egy szakértő, egy hullámhossz. A Radar című előadásban feltérképezünk egy-egy számunkra érdekes témát.
Meghívott szakértőnk segítségével elemezzük az aktuális álláspontokat, trendeket, elképzeléseket, és az improvizáció segítségével a radarképre teszünk mindent, ami felmerül a téma kapcsán.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. február 27. csütörtök, 19:00

RADAR L. RITÓK NÓRÁVAL: ÁTHIDALNI A TÁRSADALMI SZAKADÉKOKAT?

2020 január-februárban vannak a felvételik a középiskolába. De vajon evidens, hogy mindenki középiskolába megy? Egyáltalán: hogy mindenki jár iskolába, hogy van értelme a tanulásnak, az ismeretek szerzésének? Mi van azokon a helyeken, ahol a családot, a szülőket, a közösséget is meg kell győzni arról, hogy az iskoláztatásnak van értelme? Hogyan lehet reményt adni a reménytelenségben élőknek? Hogy lehet, egyáltalán lehetséges-e áthidalni a társadalmi szakadékokat?

Februári meghívott szakértőnk: L. Ritók Nóra, az Igazgyöngy Alapítvány alapítója és vezetője.

Nóra munkáját a pedagógia, a művészet és az esélyegyenlőség körvonalazzák. A mélyszegénységben élőknek teremt esélyt, fejleszti a közösséget, Berettyóújfaluban az Igazgyöngy Alapfokú Művészeti Iskola vezetője, Toldon hosszútávú (20 éves) esélyteremtő programot indítottak. A témában a gyakorlati tevékenység mellett folyamatosan jelentet meg saját írásokat, a HVG Nyomor Széle blogon, az Átlátszó.hu Szocio blogon és több másik online felületen is. Munkásságát rengeteg díjjal jutalmazták, legutóbb többek között 2018-ban Prima Primissima Közönségdíjat kapott, 2019-ben pedig a SzuperWMN közéleti díját.

Saját szavaival élve:
“Hiszek abban, hogy lehet egy befogadó, jobb világot építeni. Erőt ad az alapítványt követő, segítő emberek támogatása, amire ebben a munkában nagy szükség van. Mert túl sok a „szembeszél”, az amortizáló hatás, a küzdelem, minden szinten. Civil vagyok, egy civil szervezet alapítója, szakmai vezetője. Ezen nem is szeretnék változtatni. Terepi tapasztalattal bírok, nagy kapcsolatrendszerrel, és szeretném az ügyet, amiért dolgozok, a legjobban képviselni, minden szinten. Szakpolitikai kritikáim erősek, de mindig a jobbítás szándéka vezet. Nem foglalkoztam eddig sem, és ezután sincs szándékomban a pártpolitikai területre lépni. De mindenkivel, akivel alapvető megközelítésekben azonos állásponton vagyok, szívesen gondolkodom együtt a megoldásokon.”

Praktikus információk:
Az előadás hossza: kb. két és fél óra (19:00-21:30), egy szünettel.
A helyfoglalás érkezési sorrendben történik.
A színháztermet negyed órával az előadás előtt nyitjuk.
A színházi büfé az előadás előtt egy órával nyit.

Várunk szeretettel!

Ajánlatunk


3+ 90 perc, 1 szünettel Bábtechnika: bunraku

43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

Ajánló


A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés.…

A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events a tavaly decemberi teltházas A Gyűrűk…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!