Jegyvásárlás

Program


Rebeka

Rebeka

Dr. Tamás Attila fiatal sztárpszichológus izgalmas, szakmailag is színvonalas előadásaiért az egész ország rajong. Az élete is tökéletesnek látszik: gyönyörű felesége épp most várja az első gyereküket, minden szép és csillogó.

Hősünknek egyetlen gyenge pontja van csak, az egyik páciense: Márta.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. december 13. péntek, 19:00

Dr. Tamás Attila fiatal sztárpszichológus izgalmas, szakmailag is színvonalas előadásaiért az egész ország rajong. Az élete is tökéletesnek látszik: gyönyörű felesége épp most várja az első gyereküket, minden szép és csillogó. 

Hősünknek egyetlen gyenge pontja van csak, az egyik páciense: Márta. Ennél a borderline szindrómával küzdő szürke, fárasztó, jelentéktelen nőnél semmilyen eredményt nem tudott elérni a hosszú terápia során. De elküldeni sem sikerül, mert Márta mindig visszatér, mint a bumeráng. Folyton panaszkodik, sajnáltatja magát, egy ideje már a magánéletét sem tartja tiszteletben: éjszakánként telefonon hívogatja Attilát és öngyilkossággal fenyegetőzik. Kezelhetetlennek tűnik a helyzet.

Aztán egy alkalommal, amikor Attila kísérletképpen hipnózist alkalmaz nála, váratlan dolog történik. Valaki más ébred fel, mint aki korábban lehunyta a szemét. Egy Mártában lakó másik nő. Az események ezután felgyorsulnak, valóság és képzelet elkezd végzetesen összekeveredni. 

Úgy tűnik, pszichológusunk élete a teljes összeomlás felé tart. 

Vagy lehet, hogy éppen most kezdődik el? 

 

A darab szokatlan alaphelyzetben mutatja meg életünk nagyon is szokványos helyzeteit és nagy kérdéseit.

Melyikünk beteg és ki az egészséges?

Hozzáférhet-e a lélekhez a tudomány? 

Mi a valóság, mi a képzelet – és melyik a szebb?

Mit jelent végül is, hogy: élni?

Bele lehet szeretni valakibe, aki nem létezik? 

És a szerelem létezik?

 

A Rebeka egy szerelmi négyszög története. 

Három szereplővel. 

Két színészre.  

Ajánlatunk


Milyen szerepet játszik az életünkben az alkohol? A 1,5 ezrelék különleges alkotófolyamatból születik, a valóságból építkezik a közösségi színház és a részvételi film kutatómódszereivel. Miért iszunk? Mikor iszunk? Mit fed el, és mit hoz a felszínre az alkohol? Miként tabusítjuk ezt a témát a magyar társadalomban?  Professzionális színészek helyett hétköznapi emberek állnak a színpadon, a személyes történeteiket osztják meg. Így vizsgáljuk velük közösen az alkoholfogyasztás különböző aspektusait és dilemmáit, nyomába eredünk azoknak a hiányoknak, melyek mögötte húzódnak. 

Bizony, az élet nemfenékig lektűr. Még az olyan szakavatott tollforgatók is kerülhetnek alkotói válságba, mint Jenő, aki a feltűnni vágyó kezdő írók lendületével sóhajtozik az üres lap előtt. A könyvkiadónak hetykén azt ígérte, hogy délre kész a kézirat… És már reggel tíz óra van. Nézi ablakából a szemközti kávéházba igyekvő alakokat. Téma után szimatol. És érkezik is balról vehemens tempóban: a kávéház forgóajtaján beleng a végzet előszele: a Szőke ciklon! Jenő írni kezd, de olyan tempóban, hogy ember legyen a talpán, aki ezt követni tudja.

Vannak nagy, mindenki által ismert klasszikus zenei mérföldkövek, amelyek egész kultúránkat meghatározzák. A Klasszik Rádió és a Danubia Zenekar közös, hagyományos tavaszi koncertjén ezúttal a legek, a legendák kapnak főszerepet.

Ajánló


Improvizációs játék önmagunkról Ízelítő kapcsolataink hétköznapjaiból.

Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!