Jegyvásárlás

Program


Rejtélyes történelem - A régi Habsburgok különös titkai…- Bécs, Prága és Madrid, franciák, törökök

Rejtélyes történelem - A régi Habsburgok különös titkai…- Bécs, Prága és Madrid, franciák, törökök

A Rejtélyes Történelem című művelődéstörténeti sorozatunkban minden hónap utolsó csütörtökén olyan titkokra, talányokra derül fény, amelyek nemcsak a történészeket foglalkoztatják régóta, hanem a közvéleményt is. A magyar- és a világtörténelem rejtélyeiről Csorba László történész beszélget meghívott vendégeivel, a témák kiemelkedő szakértőivel.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. november 26. csütörtök, 19:00

Egy dinasztia, amely házasodik, míg a többiek haborúznak… Egy császár, akinek a birodalmában sohasem nyugszik le a nap… Uralkodók, akiknek alattvalói egyfelől az aztékok aranyát kutatják a közép-amerikai piramisok és őserdők mélyén, másfelől a hatvani és a fehérvári bég janicsárjait páholják a buzsáki réten vagy a Balaton partján… Tényleg aranycsinálás folyt II. Rudolf idején a prágai várban? Ki volt Don Carlos: szabadsághős vagy elmebeteg? Miért „szép” Fülöp, miért „őrült” Johanna és miért „babonás” Károly? Kit neveztek az „utolsó lovagnak”? Mi történik, ha egy család két ága között a 200 év alatt megkötött 11 házasságból 9 első unokatestvérek vagy nagybácsi–unokahúg között jön létre? Ki nyerte meg a harmincéves háborút? Mi történt volna a világtörénelemmel, ha a XVII. század végén váratlanul kihal a Habsburg-ház? Ki volt nekünk a „bécsi király”: a magyar nemzeti érdekek örök elárulója vagy az a kapocs, ami a fejlődésképtelen keleti despotizmusok helyett mégiscsak a nyugati kultúrához és haladáshoz kötötte az ország szekerét? E sokféle rejtély és titok legújabb történészi megfejtéseivel Fazekas István történész, levéltáros, a XVI–XVII. század avatott kutatója ismertet meg minket.

Vendég: Fazekas István levéltáros, történész, az ELTE habilitált docense, 1995–2014 között a Magyar Nemzeti Levéltár delegátusa Bécsben 

Állítsa össze bérletét! Vásároljon 15% kedvezménnyel minimum 3 különböző előadásra egyidejűleg tetszőleges számú jegyet személyesen jegypénztárunkban vagy honlapunkon keresztül. Jegyével az Új világ született című állandó kiállításunkat 15% kedvezménnyel tekintheti meg 2020. december 31-ig.

 

Ajánlatunk


A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc. Lúdvérc. Osszátok be..

Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

Ajánló


A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű…

Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar…

Pohl Mihály és Erős Attila 2024-ben ünnepli 70. születésnapját. A két legendás zenész zenekara ünnepi nagykoncertet ad április 6-án az…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!