Jegyvásárlás

Program


Rejtélyes történelem - A Seuso-kincs régi és új rejtélyei

Rejtélyes történelem - A Seuso-kincs régi és új rejtélyei

A Rejtélyes Történelem című művelődéstörténeti sorozatunkban minden hónap utolsó csütörtökén olyan titkokra, talányokra derül fény, amelyek nemcsak a történészeket foglalkoztatják régóta, hanem a közvéleményt is. A magyar- és a világtörténelem rejtélyeiről Csorba László történész beszélget meghívott vendégeivel, a témák kiemelkedő szakértőivel.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. október 31. csütörtök, 19:00

Vendég: Mráv Zsolt főmuzeológus, Magyar Nemzeti Múzeum

Ki volt Seuso, a késő-római császárkorból máig fennmaradt legértékesebb és legérdekesebb ezüst edénykincs hajdani gazdája? Valóban a Balaton (Pelso) közelében élhetett pazar villájában, ahogy a kincs egyik legszebb darabja, a hatalmas ezüst vadásztál felirata sugallja? Vajon ezt a tálat is tarthatta az a négylábú edénytartó állvány, amelyet Polgárdi határában találtak 1878-ban, tehát a Seuso-kincs felbukkanása előtt éppen egy évszázaddal? A tálon látható Krisztus-monogram tényleg arra utal, hogy Seuso már keresztény vallású római polgár volt? Kik lehettek az edények mesterei és vajon hol? Keleten, Nyugaton, vagy netán a Balkánon alkották meg egyes darabjait és darab-párjait, míg azután hosszú évtizedek során egybesodródtak és végül összetalálkozhattak Seuso lakoma-asztalán? Valóban „hazatért”a kincs az elmúlt években, vagyis bizonyítható-e, hogy az edénycsoport egykor a Kárpát-medencében került a föld alá? Feltárul-e valaha a kőszárhegyi szőlőspincében állítólag öngyilkossá lett sorkatona végzetének rejtélye? A világtörténelem és a pannón táj egyik legérdekesebb rejtélyhálójának szegődünk a nyomába a tárgyakat vizsgáló tudóscsoport tagja, Mráv Zsolt régész, ókorász, főmuzeológus segítségével. 

Állítsa össze bérletét! Vásároljon 15% kedvezménnyel minimum 3 különböző előadásra egyidejűleg tetszőleges számú jegyet személyesen jegypénztárunkban vagy honlapunkon keresztül. Jegyével az Új világ született című állandó kiállításunkat 15% kedvezménnyel tekintheti meg 2020. június 30-ig.

Ajánlatunk


Móricz Zsigmond története nagyon is időtálló témát jár körül: hogyan irányítják a nők a férfiakat a háttérből? A darab végére kiderül, az asszonyok furfangja nem csak napjainkban, a régi időkben sem ismert határokat.

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

Ajánló


2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

Május 9-én Tankcsapda koncerttel indul az 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!