Jegyvásárlás

Program


Romain Gary (Émile Ajar): Salamon király szorong
3

Romain Gary (Émile Ajar): Salamon király szorong

Romain Gary (Émile Ajar): Salamon király szorong
SZÍNHÁZBÉRLET 2020. (Március-Április) - 3. előadása
Művészetek Háza Gödöllő
Színházterem
Esemény kezdése: 2020. 11. 12. (csütörtök) 19.00
80 perc egyben

Tájékoztatás:

 

Amennyiben rendelkezik jeggyel/bérlettel az előadásra, nincs más dolga, mint 2020. november 12-én 19.00 órára megérkezni a Muzába, hiszen jegyét érvényesítettük az új időpontra.

 
A címadó nem Dávid és Betsabé bölcs fia, hanem a párizsi illetőségű, nyolcvanöt éves Salomon Rubinstein, visszavonult nadrágkirály, aki a konfekcióiparban szerzett vagyonából ajándékküldő és lelkisegély-szolgálatot finanszíroz, sőt álmatlan éjszakáin maga is odaül a telefonhoz, enyhíteni halálfélelmét, illetve tagadni annak elkerülhetetlenségét.
Ez a Salamon király rokon lélekre talál Jean-ban, a huszonöt éves fiatalemberben, aki elkeseredett küzdelmet folytat a természet törvényei ellen, és egyáltalán, minden állatért és emberért, amelyet vagy akit kihalás vagy meghalás fenyeget.
Veszélyeztetett egyed például Madame Cora Lamenaire, az egykor szebb napokat látott, hatvanöt éves sanzonénekesnő, aki a német megszállás alatt egy gestapós szépfiúra cserélte Rubinstein urat, és a hetvenes évekre már nagyon mélyre süllyedt, egészen egy söröző alagsoráig, vécésnéninek.
Jean nem személyre szóló, hanem általános humanizmusból felkarolja, és táncolni, majd ágyba viszi Madame Corát, ami bizonyos megaláztatásokkal és igen áldozatos kompromisszumokkal jár, de végül minden jóra fordul…
 
Salomon: Jordán Tamás
Cora: Hernádi Judit
Jean: Mohai Tamás
Aline: Sipos Vera
 
Díszlettervező: Enyvvári Péter
Jelmeztervező: Sántha Borcsa
Dramaturg: Góczán Judit
Szinpadra alkalmazta: Góczán Judit, Dicső Dániel
Fordító: Bognár Róbert
Zenei vezető: Vikukel Dániel
A rendező munkatársa: Horváth Éva
Rendező: Dicső Dániel
Az eredeti mű jogtulajdonosa: Mercure de France

 

 

Ajánló


Boban Markovic, a világhírű trombitás a közönségét mindig megbabonázza, és olyan, a Kusturica-filmek…

Indul a vakáció!! De hogyan vidítsuk fel jóbarátunkat, aki beteg és az egész…

A Cziffra György-emlékév programjai Balázs János zongoraművész művészeti vezetésével, egyedülálló szakmai összefogás keretei…