Jegyvásárlás

Program


Salföldről Révfülöpre
3

Salföldről Révfülöpre

Idén elindítottam „A Balaton mindenkié” sorozatot: lesznek gyalogtúrák, városnézések és kul-túrák többször ebben az évben a Balatonnál. Gyere és fedezd fel, ismerd meg a magyar tengert, vegyük együtt birtokba!
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. május 28. szombat, 9:50

A szlogen nem új, a XIX. század végéről származik és Balatonföldvárról kölcsönöztem. Példaértékű volt az akkori főurak gondolkodása: a Balaton-partot szabadon hagyták, ahol megépült a sétány, amelynek teljes hosszában végig lehetett sétálni Balatonföldváron (még ma is).

Visszatérünk Salföldre, a bájos kis falu megunhatatlan, teszünk egy kört, hogy felfedezzünk újabb részleteket. Csak két utca, de mennyi élmény, mennyi látnivaló, nem lehet vele betelni.

Túraútvonalunk Kékkúton át vezet, a település országszerte ismert kiváló ásványvizéről. Elhaladunk a gyár előtt és nem hagyjuk ki, hogy megkóstoljuk a kútból folyó friss, üdítő vizet és hogy megismerjük a forrás legendáját. Innen már nincs messze Kővágóörs, egy újabb festői község a Káli-medencében.
Ennek a túrának az érdekessége a mosóház lesz: Magyarországon a Balaton-felvidékre oly jellemző mosóházzal fogunk találkozni, megidézzük, hogy 100-200 évvel ezelőtt hogyan és mivel mostak az ottaniak. Már messziről hívogat minket a sziklaszirtre épült kővágóörsi evangélikus templom, kimagaslik a környezetéből. A középkori eredetű, később barokk stílusban átépített templomot meglátogatjuk.
Kiszállási lehetőség Kővágóörsön, onnan busszal lehet Révfülöpre utazni a vonathoz.
Kővágóörsről Révfülöp felé indulunk, érintve a tavaly újjáépült 22 méter magas Fülöp-hegyi Millenniumi kilátót, majd megérkezünk a Balaton-partra és a révfülöpi vasútállomáshoz. A kilátóból fenomenális panoráma tárul elénk.

Az evangélikus templom nyitvatartási idejében túrázunk, azonban az evangélikus templom fenntartja magának a jogot a nyitvatartási idejének megváltoztatására.

A túra Salföldről Kővágóörsre kb. 6,5 km, szint 9 m fel, 14 m le.
A túra Salföldről Révfülöpre kb. 12 km, szint 135 m fel, 181 m le.
Révfülöpről vonattal vagy távolsági busszal lehet hazautazni.

Egyéb költség: adomány az evangélikus templomban a helyszínen.
Találkozó Ábrahámhegy vasútállomáson 9:50 órakor.
Térkép: https://goo.gl/maps/D4hoR3BM86JxUrBA9

A Déli pályaudvarról indul vonat Ábrahámhegyre 7:05 órakor, érkezik menetrend szerint 9:48 órakor.
átum: 2022. május 28., kezdés 9:50 órakor.

Gépkocsival érkezők figyelmébe! Az autót Révfülöp vasútállomásnál érdemes hagyni, és felszállni a vonatra Ábrahámhegyig.

Ábrahámhegyről távolsági busszal utazunk Salföldre.

Barangolós ügyeleti telefonszám egy órával a program kezdése előtt: 70/2676445

Ez a túra része a Balatoni kéknek, hozd magaddal a pecsételő füzetet és lehetőség lesz pecsételni a kirándulás alatt. Az év során többször fogjuk érinteni a Balatoni kéket, így megszerezheted a jelvényt, ami a túra teljesítésével jár.

Általános szerződési feltételeket és az Adatvédelmi és Adatkezelési szabályzatot itt találod:
Adatvédelem: https://drive.google.com/file/d/17E9qWU9Yf9q0ROudqk4HKHDC6RQjpSqi/view?fbclid=IwAR1Zz3M4y8UwwJmbSWiGwkKvICIV79zpSViVx1Oe2oLnTEaNaE4cRfmuo1w

ÁSZF: https://drive.google.com/file/d/1jxY3jpH8Lb5AKSdmnUO-i7Sg5PO0v_5a/view?fbclid=IwAR2fqID4CajpkbtBYLqTU-R65SDDT5u-hr4LcDmmQiZ1g_mqFZ-tOawutF0

Légy szíves olvasd el!

Túrabakancs/túracipő, túrabot, feltöltött mobiltelefon, elegendő folyadék, ennivaló legyen nálad és persze egy kis kitartás, no meg a jókedv se maradjon otthon.

Egyéb tudnivalók:
A programok füstmentesek, kérlek, hogy a találkozási ponttól a program végéig ne gyújts rá, köszönöm szépen. Részvétel saját felelősségre. A programváltozás jogát fenntartom!
A barangolást rossz idő esetén is megtartom.
A programra az aznap érvényben lévő járványügyi szabályok vonatkoznak! Ezek betartását kérem minden résztvevőtől.
Kérdés esetén írj a hello@barangolobk.hu címre vagy üzenj a facebook.com/barangolobk oldalon a Messengeren.

Legyél Te is Barangoló!

Ajánlatunk


Zenés válóok két részben – magyar slágerekkel a ’60-as évektől napjainkig

Móricz Zsigmond története nagyon is időtálló témát jár körül: hogyan irányítják a nők a férfiakat a háttérből? A darab végére kiderül, az asszonyok furfangja nem csak napjainkban, a régi időkben sem ismert határokat.

Ajánló


Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a…

Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Egyfelvonásos operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!