Jegyvásárlás

Program


Simorág TánCirkusz: Mesemag

Simorág TánCirkusz: Mesemag

A történet különböző korokat, idősíkokat kapcsol össze, de míg látszólag lineáris, valójában az emlékek szétszórt törmelékeibe kapva tereket és időbeli távlatokat kapcsol egymásba.
Weszelovszky Anna

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. május 26. csütörtök, 17:30

Simorág TánCirkusz: Mesemag                              
mese-valóság, térinstalláció, újcirkusz

Nyújtsad ki a kezedet, csukd össze a tenyered, elkaptál egy meseszálat, pödörd meg az ujjaid kozt. Ott marad az ujjad hegyén. Ha a mesėt végignézed, gondold meg majd hova teszed?

A Simorág Táncirkusz 2010 óta hoz létre számos szakmai díjjal elismert mese-előadást a színház, tánc, cirkusz, zene, irodalom formanyelvének összekapcsolásával. Világunkban a díszletek és a szereplők is folyton átváltoznak, ahogyan a mesék áramló képzeletvilágában bárki, bármivé változhat. Munkáink egyedi feldolgozások, különböző népek meséiből, vagy saját mesékből összegyúrt új történeteket hozunk létre. A történetek szimbólumokon keresztül válnak érthetővé, a humor és a líraiság egyszerre van jelen. Meséinkhez élőzenét használunk, mely erősíti, kiegészíti, inspirálja munkánkat. A történetek, melyeket átadunk a kicsiket és nagyokat is magával ragadja, mert a mese mindenkinek szól!

"... mert a földben színes gyöngyöket szórtak el, azokat gyűjtötte tenyerébe, egy részét visszatette mélyre, hogy ha te is keresgélsz majd, földet ásol, megtaláld. "

A Mesemag  át van szőve cirkuszi, színházi, bábszínházi történésekkel.   Ahogyan a föld kérge a mese világából táplálkozva megnyílik, úgy jelennek meg a mesevers rétegei is. A díszlet önmagában egy képzőművészeti installáció, ami folyamatosan átalakul az előadás közben, bábjátéknak, zsonglőrködésnek, akrobatikának teremt teret.Mindehhez a hegedű és a zongorajáték ad összhangot, a zeneszerző duó által.

Ez a  mese valójában önéletrajzi történet, a gyermekkortól a felnőtté válás kalandjáig, amely a piciknek a mese szépségét idézi, a fiatalok és felnőttek számára  egy kortárs fejlődéstörténetet jár körbe, azzal a kérdésfelvetéssel, hogy létezik e még napjainkban fejlődéstörténet és valóban az egyén fejlődéséről van szó, vagy közösségi létről beszéljünk e inkább és egyáltalán van e ilyen?

díszlet-installáció, jelmez:Weszelovszky Anna
díszlet szerkezet: Németh György
zeneszerzés, zenei játék: Kézdy Luca és Szesztay Dávid
fénytervezés: Szabon Bala
díszlet-koncepció,író, rendező, játszó: Simor Ágnes

fotós: Kun László

További információ a társulatról: www.simorag.hu

Ajánlatunk


Sir Kenneth MacMillan / Liszt Ferenc – John Lanchbery MAYERLING Balett három felvonásban

“Mert van a Stradivari és egy átlagos hegedű, A Stradivari Stradivari, a másik meg középszerű! És én hazudhatnék neked tovább, de nem teszem! Te nem középszerű vagy, hanem tehetségtelen.

A „Csirbiri” koncerten a filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.

Ajánló


Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar…

Ivan Menchell pergő, mély emberismeretről árulkodó vérbő komédiája sok-sok kacagás mellett megható, megrendítő pillanatokat kínál mindenkinek, aki valaha szeretett és…

Boris Eifman / ifj. Johann Strauss A PYGMALION-HATÁS Balett két felvonásban

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!