Jegyvásárlás

Program


smART! // Koronczi Endre: A szél mögött / Behind the Wind

smART! // Koronczi Endre: A szél mögött / Behind the Wind

A szél mögött egy lírai film arról, hogy megtudhatjuk-e, mi van a szél másik oldalán. Kísérleti eszközökkel vizsgáljuk a szelet, a lélegzetet, a sóhajt. A szelet, mely a fák között fúj, és a szelet, mely a mellkasunkban fúj. A különös vonzású helyek és a jelentéktelen cselekvések rétegződéséből kibontakozó képsorok egyszerre szólnak a fenséges megtapasztalásáról és az elérhetetlen megfigyeléséről.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. január 6. hétfő, 19:00

Koronczi Endre
A szél mögött
    
English friendly
FILMVETÍTÉS & BESZÉLGETÉS  90'

fuvallatok, sóhajok, képsorok
angol feliratos vetítés
beszélgetés magyarul

A szél mögött egy lírai film arról, hogy megtudhatjuk-e, mi van a szél másik oldalán. Kísérleti eszközökkel vizsgáljuk a szelet, a lélegzetet, a sóhajt. A szelet, mely a fák között fúj, és a szelet, mely a mellkasunkban fúj. A különös vonzású helyek és a jelentéktelen cselekvések rétegződéséből kibontakozó képsorok egyszerre szólnak a fenséges megtapasztalásáról és az elérhetetlen megfigyeléséről. Kilenc jelenet, szigorú szerkezet, egyszerű mondatok és költői képek a láthatatlanról. Ezt a filmet látni kell. Látni, abban az értelemben, ahogy a láthatatlant és a megfoghatatlant az érzékeinken keresztül próbáljuk megtapasztalni és megérteni. Jobb híján.

Koronczi Endre képzőművész, festő, grafikus és performer, az ikon.hu portál alapítója. Különböző médiumú munkáiban a tárgyak, felületek, események, emberek, mozgások között létrejövő bonyolult és az idő dimenziójával árnyalt kapcsolatokat, a hétköznapi helyzetek szituációit, valamint a public art és a nyomhagyás lehetőségeit vizsgálja. A vetítés után személyesen is megismerkedhetünk rendezői koncepciójával és egyetlen estére kiállítunk egy, a filmjelenetekben látható Ploubuter Park imaginárius tereiben készült építmények hangulatát idéző beltéri installációt.

Forgatókönyv és szöveg, kamera, vágás és utómunka, hang és effektek: KORONCZI Endre

Meghívott vendégek: PETRÁNYI Zsolt, SZABÓ Attila

Moderátor: KOVÁCS Andrea

Együttműködő partner : Let it Be! art agency

Ajánlatunk


Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását és a lagziját, Fadinard kénytelen beszerezni egy ugyanolyan kalapot, miközben menyasszonyt, apóst, násznépet kell percenként leszerelnie. Kortalan francia csúcsbohózat.

A történet két szélhámosról szól: Lawrence úriember, akiről könnyen elhisszük, hogy nemesi sarj, egy száműzött uralkodó; Freddy Benson azonban kisstílű. Meséjében szegény, beteg nagymamájának gyűjt könyöradományokat. Kettejük barátsága akkor kezdődik, amikor kiderül, hogy mindketten a Riviérán kívánnak turistákat kifosztani, és rájönnek, hogy szövetkezve könnyebb. A Steve Martin és Michael Caine játékával fémjelzett film nem véletlenül ihlette meg a „színházcsinálókat”. A fordulatokban gazdag és rendkívül humoros történet kiváló zenével fűszerezve robbant be a Broadwayre, útját azóta is töretlen nevetésorkán, tapsvihar és díjeső övezi.

Az Anconai szerelmesek habkönnyű története szenvedélyesen és szellemesen vallja, hogy élni voltaképpen nagyszerű dolog, és hogy mennyi örömöt találhatunk egy csésze friss kávéban, egy váratlanul ránk zúduló nevetésben, vagy épp a tenger felől fújó szél zamatában.

Ajánló


A Puskás musical a leghíresebb magyar ember és az Aranycsapat történetét dolgozza fel, és állít méltó emléket neki. A darab…

Urbán András: A hallgatás poétikája a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház vendégjátéka a Kultúrbrigád szervezésében

Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!