Jegyvásárlás

Program


Aktuális előadások



A Somnakaj igazi cross over. Valóságos örömzene.

Az előadást a romákra jellemző sokszínűség és kirobbanó érzelmi gazdagság jellemzi. A különböző kulturális közegekből, színterekről érkező alkotók, előadók jól tükrözik a roma kultúra sokszínűségét. A darab sorra veszi azokat az érintkezési pontokat, ahol a kulturális befogadás társadalmi attitűdje gazdag kölcsönhatásokat eredményez.

A fellépők itthon és világszerte elismert énekesek, zenészek. Közös vonásuk, hogy fáradhatatlanul keresik a zenei fúzió lehetőségét és a zenei hagyományokat a kortárs művészet szerves részeként értelmezik. A megszólaló dallamok számos zenei műfajt érintenek, széles panorámát mutatva a cigány folklórtól egészen a közelmúlt zenei hatásait is integráló átdolgozásokig, stílusbeli újításokig. Első helyen kell említeni a cigány folklórból merítő népdalokat, de megjelenik az úgynevezett “kávéházi”, avagy városi cigányzene is modern feldolgozásban.

A cselekmény egy létező, Alsószentlélek településen játszódik. Egy roma lány, Somnakaj meséli el családja és saját történetét. Sorsának állomásai elevenednek meg, reális képet festve a cigányságról. A lány, családja ellenkezése ellenére elindul szerencsét próbálni a fővárosba. Példát mutat arra, hogy a hovatartozás vállalása mellett is megvalósítható a tanulás általi kitörés.

A darab az identitás vállalásának, a tehetség kibontakoztatásának kérdéseit járja körbe, miközben általános emberi kérdéseket feszeget, egyéni sorsokon próbál rámutatni a személyes felelősségre, sorsunk irányíthatóságát tekintve. Megkérdőjeleződnek az általánosításokban megmutatkozó előítéletek, sztereotípiák.

Szerzők:
Író: Müller Péter Sziámi
Zeneszerzők: Kovács Antal, Szakcsi Lakatos Béla, Szirtes Edina Mókus, tradicionális roma dalok

Alkotók
Hangszerelő: Kovács Antal, Szirtes Edina Mókus
Vetítés: Seres Flóra
Díszlettervező: Árvay György
Koreográfus: Tóth Judit
Rendező: Szabó Máté, Hegyi Árpád Jutocsa, Seres Tamás

Szereposztás:
Somnakaj..................... Trokán Anna
Gojma.......................... Kovács Antal
Misi............................... Vadász Gábor
Doktornő...................... Falusi Mariann
Zsáró............................ Papadimitriu Athina
Sanyi tata..................... Balogh Lajos

Kórus
Balogh József, Dobi Matild, Farkas István, Szilvási István, Tintér Gabriella

Tánckar
Urban Verbunk Junior táncosai

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!