Jegyvásárlás

Program


Aktuális előadások



SZABADAKARAT >>>>
koncertszínház

2024. május 28. kedd 20:00  (esőnap: május 29. szerda 21:00)

Műsoridő: 125 perc, két felvonás, egy szünettel

A reformkor első „celeb párja”, Petőfi Sándor x Szendrey Júlia különc szokásait, egymásnak jutott két évük felfokozott érzelemvilágát, a véleményformáló szerepük jelentőségét húzza meg tengelyül és mesél köré egy térben és időben is szabadon mozgó, koncerthangulatú történetet, a szabadakarat >>>> című előadás.

A darab egy különleges és Magyarországon egyedülálló feldolgozásban viszi színpadra Petőfi Sándor életének egy meghatározó időszakát.

Nem az 1848-as szabadságharcot, és Petőfi benne játszott központi szerepét állítjuk előtérbe, hanem az ő és Szendrey Júlia közötti szenvedélyes szerelmet, akik, mint a reformkor első „celebjei”, legismertebb szerelmi párosaként írták be magukat a történelembe.

A történet három időszakban és helyszínen játszódik. Leginkább arra koncentrál, hogy miért találtuk újra és újra a lánglelkű, de gyenge fizikumú költőt a csatatéren. Petőfi dilemmája középpontjába nem csak a szabadság és a szerelem áll, hanem az is, hogy tollal vagy karddal szolgálja-e hűségesebben szeretett hazáját, mit vár el tőle az imádott jakobinus hagyomány, a Tízek Társasága, a Pilvaxbeliek, Vahottól Vörösmartyig a hajdani mentorok – és mit Júlia?

Az előadás modern eszközökkel közelít, amiben a jelenetek ritmusa sokkal közelebb áll a mai fiatal generáció vizuális kultúrájához, az Insta- és TikTokon dinamikájához. A szabadakarat >>>> egy olyan, újszerű színházi élményt kínál, melynek végén mindenki a saját maga által megélt történetet viheti majd haza.

Az innovatív színpadi megoldásokat fülbemászó dallamok és népszerű hazai művészek -Schoblocher Barbara, Ember Márk, Staub Viki, Tóth Mátyás - teszik felejthetetlenné.

A produkció koprodukciós partnere a MySpace Produkció, társproducerei Lutter Imre és Korompai Gábor.

Ajánló


Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a…

Nagy siker Európában: Norvégiától Olaszországig, Portugáliától Bulgáriáig, a nagy szimfonikus zenekar, a Lords of the Sound végre Magyarországra érkezik a…

A jazz, blues, rock és funk iránt egyaránt fogékony gitáros, Mike Gotthard ezen a novemberi estén saját jazz-rock világába hívja…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!