Jegyvásárlás

Program


Szenes Hanna

Szenes Hanna

100 éve született Budapesten Szenes Anikó, aki Szenes Hanna néven ma Izrael állam nemzeti hőse. Sorsa tisztességes országokban tananyag.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. szeptember 27. hétfő, 19:00

Szenes Hanna
dokumentumfilm

Az elegáns budai környezetben nevelkedett, polgári jólétben élő lány élete a zsidótörvények hatására teljesen megváltozott. Palesztinába ment, mezőgazdaságot tanult, majd egy újonnan alakult kibucban dolgozott. Onnan bekerült az angol hadsereg különleges, titkos osztagába azzal a céllal, hogy Magyarországról segítse az angol repülősöket és értesse meg a magyar zsidókkal, mi vár rájuk, ha nem tesznek semmit önmagukért. A küldetés nem sikerült. A magyar határ átlépése után elfogták, megkínozták, halálra ítélték, majd agyonlőtték. Írói munkásságát csak halál után fedezték fel.
 
Zene: Róth Péter
Vágó: Ausch István, Mona Péter

Írta, rendezte és fényképezte: Dénes Gábor

Dega filmstúdió

Ajánlatunk


A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Bár egészen kicsi kora óta hangszerek között nevelkedett, sokáig nem volt egyértelmű, hogy a zenei pályát választja. A szakralitáshoz máig erősen vonzódó Omar Faruk Tekbilek az egyik legnagyobb hatású török világzenei előadó, aki a Müpa színpadán áprilisban új életre kelti a legnemesebb közel-keleti zenei hagyományokat.

zenés játék két részben

Ajánló


A 2023|2024-es évad egy magyarországi bemutatóval indul, Tena Štivičić kortárs horvát drámaírónő 3tél című díjnyertes darabjával Alföldi Róbert rendezésében.

Richardnak valami hiányzik a munkahelyére való mindennapi ingázáson és a családi életen túl. Mígnem egy szép napon, hazafelé tartva a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!