Jegyvásárlás

Program


Szerb Újév a Fonóban
3

Szerb Újév a Fonóban

A szerb nemzetiség nem csak nyelvében, vallásában, naptárhasználatában is különbözik a magyarságtól. Az ortodox egyház nem tért át a Gergely naptárra, hanem továbbra is az ókorban kidolgozott Julianus-naptárt használja, mely szerint a pravoszláv újévet január 13-án ünneplik.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. január 13. hétfő, 20:00

Szerb újév alkalmából mulatsággal egybekötött rendhagyó koncertnap a Fonóban!
Itt lesz a Rodjenice, a Babra, a Poklade és még sokan mások!

A szerb nemzetiség nem csak nyelvében, vallásában, naptárhasználatában is különbözik a magyarságtól. Az ortodox egyház nem tért át a Gergely naptárra, hanem továbbra is az ókorban kidolgozott Julianus-naptárt használja, mely szerint a pravoszláv újévet január 13-án ünneplik. Ezen a napon ér véget a karácsonyi ünnepi időszak, melynek apropóján balkáni hangulattal, sok zenével és vidámsággal várunk mindenkit!

Fellépők:

Rodjenice

A Rodjenice (Roђenice) Szerbiából származó női énekegyüttes - a volt Jugoszlávia vidéki térségeiből származó tradicionális dalokat adnak elő.
A zenekar 2009-ben jött létre, amikor tagjai az Újvidéki Művészeti Akadémián tanultak. A balkáni térség hagyományos stílusban énekelt népdalai mindig is szerepeltek repertoárjukban, a művészi kíváncsiság azonban arra inspirálta őket, hogy a hagyományokat más módon is bemutassák - a modern kultúrán és a kortárs zenén keresztül.
A Rodjenice első díjat nyert a romániai Braila-ban, a Nemzetközi Folklórfesztiválon, a Cântecul de dragoste de-a lungul Dunarii rendezvényen, ahol lehetőségük nyílt a Lăutarii din Chişinău zenekarral és Nicolae Botgros karmesterrel való közös munkára. A Rodjenice tavaly kiadta első albumát, melynek címe #svadbenice - esküvői dalok gyűjteménye.

A zenekar tagjai:

Mirjana Raić Tepić, Tamara Štricki Seg, Katarina Petrić

Babra
A déli szláv népek és a Balkán ezerarcú zenei hagyományait újjáélesztő Babra Budapesten, Kelet és Nyugat kelet-európai metszéspontján, a még élő tradícionális és az újító szellemű városi kultúrák örök olvasztótégelyében alakult meg. Az öttagú zenekart a balkáni kultúra iránti rajongás és családi szálak fűzik a Duna mentén letelepedett déli szlávok zenéjéhez, melynek eredetiségét és lelkületét megőrizve hoznak létre a hagyományos dallamokból új zenei formákat, egyéni hangzásvilág és stílus kialakítására törekedve. A zenekar egyéniségét a tamburák egysége, a klarinét és a harmonika összhangja határozza meg, melyre koronaként kerül a régies hangvételű, többszólamú éneklésmód, ami arra az unikális és kiveszőben lévő repertoárra jellemző, amelyet ma már csak a közép-európai régióban ismernek a szerb és más balkáni népcsoportok.

Tagok:
Koller Dániel - prímtambura, basszprímtambura, brácstambura, ének
Pozsonyi Dávid - basszprímtambura, derbuka, ének
Réti Benedek - harmonika
Babcsán Bence - brácstambura, szaxofon, tárogató, klarinét, furulyák, ének
Varga Veronika - nagybőgő, ének

Poklade

A Poklade zenekarban benne van az egész Balkán. A kabócák éneke, a szétpattanó üvegszilánkok, a rakija tüzessége. Ízek, illatok, színek és zamatok, fájdalom és életigenlés, de főként valamiféle ősi energia, mely kézen ragad és elrepít. Zenéjük valódi poklade, valódi átváltozás. A Poklade zenekart legendás mesterek – Versendi Kovács József, Tiszai György és Peti Kovács István - tanítványai alapították 2010-ben, Mohácson. Fellépéseiket gyakran egészíti ki Gráf Vivien csodálatos énekhangja.

Tagok:
Balog Tamás Cérna – prímtambura (prímás)
Róka Roland – prímtambura
Cselinácz Marko - harmonika, ének
Andrics Attila – basszprímtambura, tapan, ének
Pávkovics István – basszprímtambura, harmonika, ének
Bischof Dávid – tamburabőgő
Bóka Balázs Andor - tamburabrács
Gráf Vivien - ének

Ajánlatunk


komédia, szerencsejáték egy részben

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

Május 11-én fergeteges ValMar koncerttel zárul a 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

Ajánló


Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!